Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WTA Miami 2023 | Sorana Cîrstea are șansa de a o depăși pe Simona Halep. Doar un pas până la marea finală

Ion Alexandru

Actualizat 29/03/2023 la 22:12 GMT+3

WTA Miami 2023 | Sorana Cîrstea a reușit o nouă victorie răsunătoare în America, trecând de Aryna Sabalenka și continuă ascesiunea în clasamentul WTA. Al doilea succes de la acest turneu în fața unor jucătoare de top 5 WTA, după ce trecuse de Caroline Garcia în turul secund.

Sorana Cîrstea, punct fabulos în primul set al meciului cu Putintseva de la Australian Open

UPDATE | Cîrstea s-a impus în sfertul de finală de la Miami Open, cu Aryna Sabalenka, și este la doar doi pași de marele trofeu. Un succes în finală ar echivala cu depășirea Simonei Halep în clasamentul WTA. Sorana este la prima victorie în fața unei jucătoare din top 3 mondial și în penultimul act o va întâlni pe câștigătoarea dintre Ekaterina Alexandrova și Petra Kvitova. Elena Rybakina și Jessica Pegula se înfruntă în cealaltă semifinală.
WTA Miami 2023 | Sorana Cîrstea este într-o formă excelentă și îi priește hardul din America. După ce a reușit să ajungă în sferturi la Indian Wells, Cîrstea vrea mai mult la Miami. Cele două turnee sunt până acum asemănătoare prin prisma faptului că Sorana a reușit victorii la Caroline Garcia în ambele. La Miami, Sorana și-a ridicat foarte mult nivelul de joc pentru un succes fără dubii în fața favoritei numărul 5. S-a terminat 6-2, 6-3 în doar 79 de minute, iar Cîrstea are posibilitatea unui parcurs mai lung în Florida. Următoarea adversară este Muchova, jucătoare în fața căreia Sorana are de luat o revanșă. La Dubai, în februarie, cehoaica s-a impus cu 6-4, 7-6.
picture

Start lansat pentru Simona Halep la Wimbledon! Rezumatul meciului cu Karolina Muchova

Sorana Cîrstea a început acest turneu de la Miami de pe locul 74 WTA și a urcat deja 12 poziții în ierarhia tenisului mondial feminin.
Tabloul din Florida este infernal pentru Sorana Cîrstea. Un succes cu Muchova i-ar putea aduce un meci greu pentru sferturi cu Karolina Pliskova, iar pentru semifinale se prefigurează o disputa de foc cu numărul 2 mondial Sabalenka. Cum orice drum către glorie are obstacole uriașe, ambițiile Soranei Cîrstea pot duce la victorii de răsunet, iar acestea ar putea fi recompensate cu un salt fabulos în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea este acum pe locul 62 WTA, dar un trofeu la Miami i-ar putea da un bonus dublu: revenirea între primele 25 de jucătoare ale lumii și depășirea Simonei Halep. Sorana nu a câștigat un turneu WTA din 2021, când s-a impus la Istanbul după o finală cu Mertens.
Citește și:

Simona Halep continuă să coboare în clasamentul mondial

Suspendată provizoriu după acuzațiile de dopaj, Simona Halep a coborât încă o dată și este acum pe locul 25 în clasamentul WTA. Halep a jucat ultima dată la US Open în luna august a anului trecut și nu a mai fost atât de jos în ierahia tenisului feminin din 2012.
Cea mai bună jucătoare de tenis din România a anunţat pe data de 21 octombrie 2022 că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa Roxadustat.
picture

Simona Halep, înfrângere dureroasă la US Open 2022! Românca, eliminată în turul 1 de Daria Snigur

Acum, ea așteaptă un verdict în cazul de dopaj, însă situația româncei e mult mai complicată decât se anunța inițial. Simona Halep le-a solicitat celor de la WTA la finalul lunii iulie 2022 să-i aprobe excepția de uz terapeutic pentru sinuzită, însă Asociația de Tenis Feminin nu s-a grăbit cu un răspuns în acest sens, motiv pentru care românca nu a mai apucat să trateze problema despre care a mai vorbit în trecut.
Turneul ATP Miami continuă și astăzi de la ora 17 pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo