Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, la un singur pas de a deveni numărul 1 WTA! O singură jucătoare îi poate lua fața, după Miami

Nicu Savin

Actualizat 24/03/2022 la 14:57 GMT+2

Iga Swiatek are cele mai mari șanse de a deveni noul număr 1 WTA, după anunțul retragerii lui Ashleigh Barty. Totuși, dacă poloneza va părăsi prematur turneul de la Miami, Paula Badosa are șansa de a se instala în fruntea ierarhiei mondiale din data de 4 aprilie.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis la doar 25 de ani, o decizie care a luat prin surprindere întreaga lume a "sportului alb". Deși putea sta încă o bună perioadă în fruntea ierarhiei mondiale, australianca a solicitat excluderea sa din clasamentul WTA, astfel că statutul de lider mondial îi va reveni unei alte jucătoare din data de 4 aprilie, după turneul de la Miami.
Cele mai mari șanse de a ocupa prima poziție WTA de la acea dată le are Iga Swiatek, a 2-a jucătoare a lumii momentan. Poloneza traversează o perioadă impresionantă, câștigând în ultimele săptămâni două turnee de 1000 de puncte, la Doha și Indian Wells, și are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a deveni în premieră lider mondial.
Pentru asta, Swiatek trebuie doar să ajungă în turul 3 la Miami, turneu la care e cotată cu prima șansă la trofeu. Anul trecut, poloneza a părăsit turneul din Florida în turul 3, fiind eliminată de Ana Konjuh. La actuala ediție a avut un prim tur liber și o va întâlni în manșa secundă pe Viktorija Golubic. O victorie în aceste meci i-ar asigura astfel locul 1 mondial începând cu 4 aprilie.
Citește și:

Iga Swiatek, șanse uriașe de a fi următorul lider mondial

Chiar și în ciuda unei înfrângeri contra lui Golubic, Iga Swiatek are șanse mari să fie urmașa lui Ashleigh Barty în fruntea ierarhiei WTA. Singura jucătoare care îi poate lua fața este Paula Badosa, clasată momentan pe locul 6 WTA.
Iberica are puține puncte de apărat la Miami, după ce anul trecut a ieșit în turul secund (a pierdut la Ons Jabeur), dar pentru a deveni numărul 1 trebuie să cucerească trofeul în acest an, iar Swiatek să piardă cu Golubic. Badosa ar acumula 5755 de puncte dacă se va impune în Florida, în timp ce Swiatek ar ajunge la 5721 de puncte dacă va pierde în turul secund, deoarece i se vor scădea cele 55 de puncte aferente prezenței în turul 3 în 2021.
Badosa va juca în turul secund de la Miami cu Marie Bouzkova, dar drumul către titlu va fi infernal, pe partea sa de tablou fiind jucătoare ca Azarenka, Muguruza, Kvitova, Keys, Stephens, Ostapenko, Rybakina sau Sakkari.
Așadar, Iga Swiatek are toate șansele să devină prima jucătoare poloneză care ajunge lider în ierarhia WTA. Câștigătoarea de la Roland Garros de acum doi ani a egalat deja performanța Agnieskăi Radwanska, cea care a ocupat poziția a 2-a în timpul carierei.
CUM ARATĂ ACUM CLASAMENTUL WTA
  • 1. Ashleigh Barty - 7980 puncte
  • 2. Iga Swiatek - 5776
  • 3. Maria Sakkari - 5085
  • 4. Barbora Krejcikova - 5073
  • 5. Aryna Sabalenka - 4862
  • 6. Paula Badosa - 4790
  • 7. Anett Kontaveit - 4686
  • 8. Karolina Pliskova - 4252
  • 9. Garbine Muguruza - 3190
  • 10. Ons Jabeur - 2975
  • 11. Danielle Collins - 2971
  • 12. Jelena Ostapenko - 2860
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo