Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea și-a asigurat deja cel mai mare premiu din carieră! Suma pe care o poate câștiga la Miami

Nicu Savin

Actualizat 30/03/2023 la 16:37 GMT+3

Sorana Cîrstea este omul momentului în sportul românesc, după ce a învins-o pe a 2-a jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, și s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. Pe lângă notorietate și o urcare uriașă în clasament, parcursul din Florida ii aduce sportivei noastre și un premiu în bani fabulos. Chiar dacă nu va juca finala, Sori va pleca acasă cu cel mai mare cec din carieră

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea traversează probabil cea mai bună formă a carierei, iar rezultatele obținute la Indian Wells și mai ales Miami sunt cea mai bună dovadă. La competiția din Florida, sportiva noastră a reușit să o învingă pe Aryna Sabalenka, campioana de la Australian Open și a doua jucătoare a lumii, obținând astfel calificarea în semifinale.
Este pentru a doua oară în cariera Soranei când ajunge în careul de ași la un turneu WTA 1000, la 10 ani distanță de când bifa prima dată această performanță, la Toronto (acolo a ajuns în finală și a pierdut în fața Serenei Williams).
Parcursul de vis de la Miami i-a asigurat deja Soranei revenirea în top 50 WTA, iar cota sa de popularitate a crescut enorm. Toată lumea tenisului a vorbit la superlativ despre sportiva din Târgoviște, iar Sabalenka a recunoscut și ea că Sorana a fost jucătoarea mai bună în meciul de aseară. Pe lângă notorietate și saltul din clasament, performanța de la Miami reprezintă o mare și binemeritată lovitură financiară pentru Sorana.

Sorana Cîrstea și-a asigurat cel mai mare premiu din carieră, prin accederea în semifinale la Miami

Chiar dacă nu ar reuși să se califice în finală, Cîrstea va pleca acasă cu un cec în valoare de 352,636 de dolari. Acest premiu este cel mai mare pe care sportiva l-a obținut vreodată în toată cariera sa, asta și pentru că valoarea premiilor a crescut enorm de când românca a reușit alte rezultate importante.
Spre exemplu, pentru sfertul de finală făcut la Roland Garros, în 2009, Sori a primit "doar" 187,185 de dolari. De asemenea, finala jucată la Toronto acum 6 ani i-a adus 213.000 de dolari, mult mai puțin față de cât încasează acum pentru pătrunderea în careul de ași de la Miami. Premii substanțiale a luat Sorana și pentru cele două optimi de finală de la Australian Open: 2017 (160,622 de dolari) și 2022 (246,795 de dolari), dar nici ultimul dintre ele nu egalează suma obținută în acest an la Miami.
Sorana va juca în semifinalele turneului din Florida cu Ekaterina Alexandrova sau Petra Kvitova, iar dacă va accede în ultimul act își va rotunji serios veniturile. Finalista va încasa 662,360 de dolari, iar campioana va pleca acasă cu peste 1,2 milioane de dolari. În toată cariera sa, Sorana Cîrstea a câștigat numai din premii peste 7,7 milioane de dolari. Pentru Sorana, mult mai important decât banii ar fi că dacă va cuceri trofeul va urca pe locul 20 în ierarhia WTA, ceea ce ar fi apogeul carierei sale din acest punct de vedere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo