Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elina Svitolina, devastată de războiul din Ucraina! "Am coșmaruri în fiecare noapte"

Bianca Dumitru

Publicat 28/03/2022 la 11:07 GMT+3

Elina Svitolina, învinsă în turul 2 la Miami Open, a vorbit despre ce simte în această perioadă în care țara sa natală se află în război cu Rusia de mai bine de o lună de zile.

Elina Svitolina lors du tournoi olympique de Tokyo.

Credit imagine: Getty Images

Elina Svitolina a fost învinsă, săptămâna trecută, în turul 2 la Miami Open, de Heather Watson, locul 115 WTA, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-6 (4).
După ce a fost eliminată de la competiția din Florida, sportiva din Ucraina, ocupanta locului 20 WTA, a spus că prestațiile sale sunt afectate de războiul izbucnit la sfârșitul lunii februarie, între țara sa natală și Rusia.
Svitolina a mărturisit că este extrem de îngrijorată și că îi este greu să se gândească la orice altceva, implicit să se concentreze asupra tenisului. În plus, jucătoarea de 27 de ani a declarat că are coșmaruri în fiecare noapte, precizând că aceasta este cea mai proastă perioadă a vieții sale.
"A fost foarte greu să mă concentrez. Este dificil din punct de vedere psihologic să ieși pe teren. Am încercat să fiu curajoasă și să înfrunt această provocare, dar cu siguranță nu sunt sută la sută pregătită. Am vorbit cu ceilalți jucători ai noștri care au participat la Indian Wells și Miami și știu că se confruntă cu același lucru.
Tot ce se întâmplă în Ucraina este foarte, foarte trist. În fiecare oră vedem știri de peste tot. Le poate vedea oricine. Este foarte dureros pentru țara mea. Mă gândesc constant cum să ajut poporul ucrainean. Prima săptămână a fost foarte grea. Am coșmaruri în fiecare noapte. Este cu adevărat groaznic
Este puțin mai ușor acum, pentru că te obișnuiești. O persoană se obișnuiește cu tot. Dar pot spune, cu siguranță, că aceasta este cea mai proastă perioadă din viața mea", a declarat Elina Svitolina, potrivit publicației ucrainene Sport.
Citește și:

ELINA SVITOLINA A DONAT 5.000 DE EURO DUPĂ TURNEUL DE LA MONTERREY

După ce a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Monterrey, Elina Svitolina a primit suma de 4.854 de euro pentru parcursul ei. Toți banii au fost donați către armata din Ucraina, așa cum sportiva a anunțat că va face ca urmare a războiului izbucnit în urmă cu mai bine de o săptămână.
"Scrisoare către Patria mea, În prezent sunt departe de Tine, departe de cei dragi, departe de poporul meu, dar inima mea nu s-a simțit niciodată atât de caldă și plină de sufletul Tău. Este greu de exprimat cât de specială ești. Pentru mine, ești puternică, frumoasă și unică. Mi-ai dat totul și prețuiesc fiecare parte din Tine: cultura, educația, pământurile, mările, orașele, oamenii tăi. Oamenii mei.
Oamenii mei, în fiecare zi mă tem pentru voi. Sunt devastată, ochii mei nu se vor opri din plâns, inima mea nu se va opri din a sângera. Dar sunt atât de mândră. Văd oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri, toți sunt atât de curajoși și puternici, luptă să Te apere. Sunt eroi. Mă angajez să redistribui premiile în bani ale următoarelor mele turnee pentru a sprijini nevoile armatei și cele umanitare și a îi ajuta să te apere pe Tine, țara noastră.
Ucraina, Tu ne unești, Tu ești identitatea noastră, Tu ești trecutul și viitorul nostru. Suntem Ucraina. FIE CA LUMEA SĂ VĂDĂ, SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE UNIM FORȚELE PENTRU A TE PROTEJA. Ești în toate gândurile și rugăciunile mele. Ești mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Suntem Ucraina", a scris Elina Svitolina, "o ucraineană mândră", așa cum se autointitulează.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo