Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, învinsă de Sasnovich, la capătul unui meci dramatic, la Miami

Cristian Mihală

Publicat 26/03/2022 la 21:53 GMT+2

Irina Begu a fost eliminată dramatic în turul 3 de la Miami, după 5-7, 7-6, 4-6, cu Aliaksandra Sasnovich, din Belarus. Sportiva noastră a luptat enorm, dar s-a recunoscut învinsă după 3 ore de joc.

Irina Begu, la Miami

Credit imagine: Eurosport

Meciul a debutat perfect pentru Irina, care a reușit un break la 0 încă din primul game al partidei. Din păcate pentru bucureșteancă, aceasta nu a reușit să confirme, pierzându-și imediat serviciul. La 2-2, Begu a avut două mingi să câștige din nou pe serviciul lui Sasnovich, dar aceasta a rezistat.
Se părea că Irina a luat opțiunea decisivă pentru prima manșă la 3-3, când a reușit un nou break, dar din nou a cedat imediat pe propriul serviciu. Cu un psihic foarte puternic, sportiva noastră nu a acuzat șocul și la 4-4 a jucat perfect. Un nou break, dar nici de această dată nu a fost dublat de un joc solid pe propriul și s-a intrat în prelungirile primului set. Sportiva din Belarus a fost mult mai concentrată pe final de set, probabil având şi ascendentul moral al faptului că a venit mereu din spate. S-a impus cu 7-5, la capătul a 58 de minute de joc.

Begu, revenire marcă înregistrată, dar a cedat pe final, la Miami

Un prim set pierdut astfel ar săpa mult în încrederea majorităţii jucătoarelor, dar Irina a arătat încă o dată că e foarte puternică mental.
După două schimburi de breakuri în debutul manşei secunde, românca s-a desprins la 5-3, însă nici de această dată nu a găsit rezervele necesare să închidă manşa. Mai mult, a ratat 3 mingi de 6-5 pe serviciul adversarei şi se părea că nu va mai putea reveni.
Dar Begu nu trebuie subestimată niciodată, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată în finalul setului. S-a ajuns la tie-break, unde Irina a jucat excelent, impunându-se cu 7-6(4), după un set de o oră şi un sfert.
Decisivul a început slab pentru jucătoarea din România, Sasnovich distanţându-se la 2-0. După ce a salvat o minge de dublu break, Begu a făcut rebreak la 0 şi se părea că se va ajunge din nou în prelungirile setului. Doar că sportiva noastră şi-a cedat serviciul la 4-4, iar Sasnovich nu a ratat ocazia de a închide meciul, după 3 ore de joc, scor 7-5, 6-7, 6-4.
În optimi, Sasnovich o va întâlni pe Belinda Bencic, campioana olimpică. Cap de serie numărul 22, elveţianca a trecut de britanica Watson în turul 3, scor 6-4, 6-1.

Begu, aproape de TOP 40 WTA

O calificare în optimile de finală ar fi adus-o pe Irina Begu foarte aproape de TOP 40 WTA, un succes acolo garantându-i intrarea între cele mai bune 40 de sportive din lume.
Din iunie 2018 Begu nu s-a mai aflat atât de sus în clasamentul WTA (atunci ocupa locul 33). După o perioadă foarte slabă (a doua jumătate din 2018 și 2019 au fost perioade dezamăgitoare), Irina a încheiat 2019 pe 99 WTA.
Între timp, lucrurile par că s-au reglat, Begu are tot mai multă încredere în propriile forțe și a demonstrat că, într-o zi bună, e capabilă să se lupte de la egal la egal cu majoritatea adversarelor.
Forma Irinei e bună și, chiar dacă n a reușit să ajungă între primele 40 după Miami, e foarte probabil să urce în clasament la următoarele turnee. Pentru că se simte excelent pe teren și urmează sezonul de zgură, unde mereu s-a simțit confortabil.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo