Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danielle Collins, întoarsă din drumul spre retragere? Legenda care îi cere să se răzgândească: "Ești sigură?!"

Irina Aldea

Publicat 31/03/2024 la 19:01 GMT+3

Chris Evert, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, nu e împăcată cu gândul că circuitul mondial feminin pierde o super-jucătoare la finalul acestui an, după ce Danielle Collins, campioană la Miami, a anunțat că își va agăța racheta în cui la finalul sezonului indiferent de rezultatele obținute în 2024.

Danielle Collins, Miami Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Danielle Collins a ajuns la turneul WTA 1000 de la Miami din această săptămână fără a fi printre favorite, aflându-se în afara Top 50. Americanca însă a surprins pe toată lumea în Florida și a câștigat șapte meciuri la rând cedând un singur set, învingându-le pe Pera, Potapova, Avanesyan, Cîrstea, Garcia, Alexandrova și Rybakina pentru a-și trece în palmares cel mai mare titlu din carieră.
Americanca ajunsă la 30 de ani a devenit prima jucătoare care se impune la Miami Open fără a fi cap de serie, de la Kim Clijsters în 2005. Chris Evert, care a câștigat ediția din 1986 a turneului, a luat repede cuvântul pe contul său X (fostul Twitter) pentru a o felicita pe americancă pentru reușita sa. De asemenea, Eert a întrebat-o pe Collins dacă este sigură că ia decizia corectă retrăgându-se, având în vedere că se simte din ce în ce mai bine pe terenul de tenis.
CITEȘTE ȘI:

Danielle Collins, întoarsă din drumul spre retragere? Legenda care îi cere să se răzgândească

"O mare îmbrățișare și felicitări lui Danielle Collins pentru câștigarea Miami Open. Un joc spectaculos pe tot parcursul turneului... dar... Ești cu adevărat sigură că vrei să te retragi?", a scris Chris Evert duminică pe contul său X (fostul Twitter). Sportiva din SUA anunțase după înfrângerea suferită în turul al doilea în fața lui Iga Swiatek, numărul 1 mondial, la Australian Open, în ianuarie, că se va retrage din tenisul profesionist la un moment dat în acest sezon.
Americanca a dezvăluit că are alte obiective de atins în afara carierei de tenis și că în capul listei se află întemeierea unei familii: "Acesta va fi ultimul meu sezon în circuit", a declarat Collins în timpul ultimei sale conferințe de presă de la Melbourne. "Nu știu exact când, dar acesta va fi ultimul meu sezon și abia aștept. Am alte lucruri pe care aș vrea să le realizez în viața mea în afara tenisului și aș vrea să am timpul necesar pentru a putea face asta. Evident, a avea copii este o mare prioritate pentru mine", spunea americanca la acea vreme.
În orice caz, titlul de la Miami Open nu i-a schimbat perspectiva sportivei: "Nu, nu-mi reconsider retragerea. Îți multumesc totuși. Simt că aceste tipuri de întrebări vin dintr-un loc pozitiv, mulți oameni ar dori să continue să-mi privească jocul. După cum am spus, am niște probleme de sănătate și asta îngreunează lucrurile în afara terenului. Sper că toată lumea poate să-mi respecte decizia, este ceva foarte personal", a spus Collins, citată de puntodebreak.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo