Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina a setat un record fabulos la Miami, dar n-a luat trofeul! Nici Serena nu a reușit așa ceva

Nicu Savin

Actualizat 31/03/2024 la 10:41 GMT+3

Elena Rybakina a avut un parcurs foarte bun la Miami, dar nu a reușit să cucerească trofeul, pierzând în minim de seturi finala contra lui Danielle Collins, scor 5-7, 3-6. Kazaha are totuși suficiente motive să fie mulțumită, pentru că a setat un record fabulos, devenind prima jucătoare din istorie care termină un turneul WTA 1000 cu 200 de lovituri direct câștigătoare în dreptul său.

Elena Rybakina (Miami 2024)

Credit imagine: Eurosport

Elena Rybakina este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit, atunci când este sănătoasă. Sportiva care reprezintă Kazakhstanul a fost chinuită de probleme medicale în ultimele săptămâni, dar odată ce le-a depășit a redevenit acea jucătoare greu de învins.
Elena a făcut un turneu mare la Miami, unde a supraviețuit miraculos în câteva meciuri în care nu a jucat tocmai bine și a ajuns până în finală. Acolo, a 4-a jucătoare a lumii nu a mai avut răspuns în fața lui Danielle Collins, care a prins o săptămână de grație și a cucerit cel mai important titlu al carierei sale, chiar în anul retragerii.
Rybakina a recunoscut că a ajuns extrem de obosită în ultimul act și a pus acest lucru și pe seama programării meciurilor sale la ore total diferite pe parcursul competiției din Florida, dar nu i-a luat din merite lui Collins, a cărei evoluție a apreciat-o.

Elena Rybakina, prima jucătoare din lume care atinge borna de 200 de winnere la un WTA 1000

În ciuda eșecului, Rybakina are suficiente motive de mândrie după turneul de la Miami. Kazaha a devenit prima jucătoare din istorie care reușește 200 de lovituri direct câștigătoare într-un turneu WTA 1000. Ea și-a doborât propriul record, stabilit anul trecut, tot la Miami, când termina întrecerea cu 199 de winnere în dreptul său.
Nici măcar Serena Williams, care își nimicea adversarele în anii ei de glorie nu a reușit atâtea lovituri direct câștigătoare într-un singur turneu din această categorie.
Chiar dacă a pierdut pentru al doilea an la rând finala de la Miami, Rybakina s-a declarat mulțumită cu rezultatul său, spunând că nici nu se gândea că va ajunge în finală.
"Sunt situații complet diferite. Anul trecut am venit după titlul de la Indian Wells, toată lumea spune că e greu să câștigi Sunshine Double, e o schimbare mare, așa că m-am concentrat joc cu joc. Anul aș fi fost fost mulțumităcu două meciuri bune, dar am ajuns din nou în finală. Este un rezultat bun. Desigur, nu este ușor să pierzi în finală, dar este o mare realizare.", a spus Rybakina.
Rybakina a jucat 4 finale în acest an, cucerind două titluri WTA, la Brisbane și Abu Dhabi. Kazaha a adunat 22 de victorii în 2024, împărțind prima poziție la acest capitol cu Iga Swiatek. Acum, Elena se va concentra pe sezonul de zgură, o suprafață care nu îi priește atât de mult ca hard-ul, dar pe are a reușit în trecut performanțe remarcabile, titlul de la Roma din 2022 fiind punctul de referință. Următorul turneu la care va juca Rybakina va fi cel de la Stuttgart, care deși face parte din categoria WTA 500 va fi unul de neratat, 9 din primele 10 jucătoare din lume fiind pe tabloul principal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo