Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, susținută de Kim Clijsters în conflictul cu Wozniacki! "Nu a trișat și eu cred asta"

Dani Morar

Publicat 25/03/2024 la 12:54 GMT+2

Simona Halep a revenit în circuitul WTA la turneul de la Miami, dar a cedat în primul tur cu Paula Badosa. Decizia organizatorilor de a-i oferi un wildcard a fost criticată de Caroline Wozniacki, dar sportiva noastră e apărată de Kim Clijsters, o fostă mare campioană din tenis.

Rezumatul primului meci jucat de Simona Halep după suspendare, la Miami, cu Badosa

Simona Halep s-a întors în circuitul WTA cu zâmbetul pe buze, deși a cedat în primul tur la Miami Open împotriva Paulei Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6. Sportiva noastră a primit un wildcard, dar decizia organizatorilor a fost criticată de Caroline Wozniacki, care a transmis că sportivele dopate nu ar trebui să primească astfel de beneficii.
Halep s-a apărat, declarând că nu a făcut nimic rău și nu a trișat, lucru ce s-a demonstrat de altfel în procesul câștigat la TAS. Părerea româncei este susținută de Kim Clijsters, campioană la Australian Open și US Open (de 3 ori).
Belgianca a purtat un dialog cu Andy Roddick și a dezvăluit că are aceeași părere ca și Halep, care spune că nu a tirșat.
"Caroline a fost foarte precaută când a făcut acele declarații, dar practic a spus că ea nu crede că sportivii găsiți dopați ar trebui să primească wild card-uri. Simonei Halep nu i-a plăcut asta, a devenit defensivă și a spus că nu e o trișoara și nu s-a dopat. E clar că a fost deranjată", a spus Andy Roddick, citat de Digi Sport.
"Dacă cineva este testat pozitiv pentru că a luat ceva ca să devină o sportivă mai bună, atunci sunt sută la sută de acord cu Caroline. Dar situația Simonei Halep este complet diferită. Ea a fost testată pozitiv fără să știe că are acea substanță.
Să ne aducem aminte ce a spus Halep despre Sharapova în 2017. Asta arată viziunea ei asupra dopajului și faptul că nu e trișoare. În mintea Simonei Halep, ea nu a trișat și eu cred asta", a afirmat Kim Clijsters, la podcastul lui Andy Roddick, citată de Tennis.com.

Simona Halep ar putea primi un wildcard la Charleston

Sezonul de hard se apropie de final, urmând ca în câteva zile să debuteze sezonul de zgură, suprafața preferată a Simonei, pe care a câștigat și primul ei turneu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros.
După debutul de la Miami, Halep ar urma acum să participe la o altă competiție tot în America, la Charleston, unde, de asemenea, are nevoie de primirea unui wild-card pentru a ajunge pe tabloul principal.
Cel mai probabil Simo va rămâne în SUA, pentru că la mijlocul lunii aprilie, pe zgură, în perioada 12-13 aprilie, va participa alături de echipa națională în barajul cu Ucraina din Billie Jean King Cup.
Până atunci însă, sportiva noastră se poate pregăti la Credit One Charleston Open, turneu de 500 de puncte WTA, care, de asemenea, se va juca tot pe zgură.
Organizatorii au anunțat că Simona nu a solicitat încă un wild-card, însă ei eu admis că ar putea să îi ofere acesteia o invitație pentru a lua startul în competiție, dacă va dori să mai joace la un turneu înainte de a merge la națională.
"Simona Halep nu ne-a cerut, deocamdată, un wildcard. Mai e timp să facă acest lucru. Noi, însă, luăm în considerare să-i acordam o invitație, dar, desigur, asta depinde și de planurile ei. Încă nu am stabilit ce jucătoare vor primi aceste wildcard-uri", au transmis organizatorii de la Charleston Open, pentru iamsport.ro.
Turneul de la Charleston va avea loc în perioada 1-7 aprilie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo