Novak Djokovic e văzut de unii cel mai mare tenismen din istorie, iar cifrele sunt de partea celor care împărtăşesc această idee: are 20 de Grand Slamuri, la egalitate cu Nadal şi Federer, dar are cele mai multe săptămâni ca număr unu mondial şi şi-a trecut în palmares cele mai multe turnee din categoria Masters.
2021 a fost un an aproape perfect pentru sârb, care la un moment dat a cochetat cu posibilitatea de a face Golden Slamul. A pierdut însă la Jocurile Olimpice în semifinale, cu Zverev, astfel că Nole a sperat să îşi ia revanşa la US Open, unde avea şansa istorică să cucerească toate turneele de Grand Slam într-un an. Nu s-a întâmplat aşa, Medvedev învingându-l clar, iar Luke Jensen, un mare dublist al anilor 2000 (a câştigat titlul la Roland Garros, în 1993), consideră că Nole a cedat presiunii.
CITEŞTE ŞI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
NOVAK DJOKOVIC, INTERZIS APROAPE PESTE TOT! UNDE MAI POATE JUCA SÂRBUL FĂRĂ VACCIN ANTI COVID

Djokovic a cedat complet în faţa presiunii unei performanţe istorice

Americanul, ajuns acum la 55 de ani, a privit ultimul act de la Flushing Meadows din tribune şi a simţit că Djokovic e îngrozit de performanţa la care ar putea avea acces. Ca atare, până şi unii dintre cei mai mari campioni din sport pot să capoteze în momentele de maximă presiune.
"Am fost pe teren cu unii dintre cei mai mari jucători din ultimii 50 de ani, dar niciodată nu am văzut pe cineva mai panicat decât a fost Djokovic în finala de la US Open, cu Medvedev. Nu l-am văzut niciodată pe Novak atât de speriat de moment, de ce ar fi putut realiza. În 1969, Rod Laver făcea Marele Şlem şi acum, după atâta timp, Djokovic putea face acelaşi lucru. Nu a reuşit, din păcate pentru el", a spus Luke Jensen, citat de tennisworldusa.org.
Întrebat dacă Nole este cel mai bun jucător din istorie, Luke Jensen a avut un răspuns categoric. Americanul îl vede pe Federer fără rival în această dispută, privind "GOAT-ul" din sportul alb.
"Cred că Djokovic vrea să aibă un statut de James Bond în tenis. Dar acest lucru nu e posibil, Roger Federer este James Bond, elveţianul e cel mai mare jucător care a călcat vreodată pe un teren de tenis. Nu doar în arenă Federer a demonstrat că e cel mai bun, dar şi în afara lui. Nu intră în polemicile şi în scandalurile în care Novak e tentat să se bage", a mai spus Jensen.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11