Înființat în 1977, ATP Sportsmanship Award (premiul pentru sportivitate) a primit numele lui Stefan Edberg în 1996, după ce suedezul l-a câștigat de 5 ori. El era cunoscut în circuit ca unul dintre cei mai relaxați jucători. ATP i-a recunoscut suedezului această calitate, astfel că a decis ca această dististincție să se numească de atunci Premiul Stefan Edberg pentru Sportivitate.
În ultimii 26 de ani, Alex Corretja, Patrick Rafter, Paradorn Srichaphan, Roger Federer și Rafael Nadal au fost câștigători ai premiului votat de jucători.

Rafael Nadal a primit Premiul Stefan Edberg pentru al patrulea an la rând

Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal a fost testat pozitiv pentru Covid-19! Cum îi va afecta boala debutul de sezon în 2022?
20/12/2021 LA 11:34
Rafael Nadal a primit această distincție pentru al patrulea an consecutiv și al cincilea în total. Astfel, spaniolul a devenit al treilea jucător cu cinci premii, după Stefan Edberg și Roger Federer. Primul Premiu Stefan Edberg pentru Sportivitate al lui Nadal a venit în 2010. Rafa a avut un sezon complicat, cu probleme medicale, dar decent atât timp cât a jucat, câștigând un titlu Masters 1000. Nu a reușit să ridice însă niciun un trofeu de Grand Slam, spre deosebire de ultimii patru ani.
Spaniolul a jucat 29 de meciuri în 2021, fiind nevoit săurmărească de pe margine turneele de Grand Slam de la Wimbledon și US Open, dar și Jocurile Olimpice de la Tokyo, luptându-se cu o accidentare la piciorul stâng. La începutul anului, el a suferit și o accidentare la spate.
După câteva luni de absență, Rafa a jucat vineri, la Abu Dhabi, primul lui meci la turneul demonstrativ Mubadala World Tennis Champions, în compania lui Anfy Murray, fiind învins în două seturi, cu 6-3, 7-5.
Rafael Nadal nu mai jucase un meci de la începutul lunii august, când fusese învins la Washington de Loyd Harris.

Rafa Nadal l-a indicat pe Roger Federer cel mai greu adversar din carieră

La conferința de presă de dinaintea turneului de la Abu Dhabi, Rafael Nadal a răspuns la diferite întrebări pe care le-a primit de la jurnaliști. Printre altele, ibericul a fost întrebat cine a fost cel mai dificil adversar din cariera sa. În mod surprinzător, Nadal l-a uitat pe Djokovic și l-a desemnat fără să stea pe gânduri pe bunul său prieten, Roger Federer.
"Bineînțeles că este Roger, am jucat de multe ori, am petrecut o mulțime de ore pe teren. Dacă trebuie să aleg un adversar, atunci este fără doar și poate Roger", a spus Nadal la Abu Dhabi.
Nadal și Federer s-au întâlnit până în prezent de 43 de ori, iar spaniolul conduce bilanțul întâlnirilor directe, 26-17. În schimb, Nadal s-a confruntat cu Novak Djokovic de 58 de ori până acum, iar tenismenul sârb are bilanț pozitiv, 30-28.
Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal, învins și de Denis Shapovalov la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi
18/12/2021 LA 16:04
Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal are planuri mari: ''Dacă pot juca fără limitări, atunci voi lupta din nou pentru tot''
16/12/2021 LA 14:22