La o zi distanțăde la revenirea pe teren după o pauză mai mare de 4 luni din cauza unei accidentări, Rafael Nadal a susținut azi și al doilea joc. În finala mică a turneului demonstrativ Mubadala World Tennis Champions de la Abu Dhabi, fostul lider mondial l-a înfruntat pe Denis Shapovalov. Jucătorul canadian s-a impus în trei seturi, cu 6-7 (4), 6-3 și 10-6.
Spaniolului i-a fost greu să intre în joc, cedându-și serviciul chiar în primul game al jocului. Dar și-a reglat ritmul pe parcurs, a egalat la 5-5 și a câștigat primul set la tiebreak. Rafa a sperat într-un prim succes, dar Shapovalov a căutat la rândul lui să obțină un rezultat de moral, astfel că a preluat din nou control jocului în setul secund și nu l-a mai cedat până la final.
https://i.eurosport.com/2021/12/18/3273893.jpg
Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal a fost testat pozitiv pentru Covid-19! Cum îi va afecta boala debutul de sezon în 2022?
20/12/2021 LA 11:34

Rafael Nadal își propune să lupte din nou pentru tot

În prmul meci la Abu Dhabi, Rafael Nadal l-a avut în față pe Andy Murray, iar scoțianul a câștigat partida cu 6-3, 7-5. Spanionul nu mai jucase un meci de la începutul lunii august, când fusese învins la Washington de Loyd Harris.
Spaniolul a jucat 29 de meciuri în 2021, fiind nevoit săurmărească de pe margine turneele de Grand Slam de la Wimbledon și US Open, dar și Jocurile Olimpice de la Tokyo, luptându-se cu o accidentare la piciorul stâng. La începutul anului, el a suferit și o accidentare la spate.
Rafael Nadal a folosit acest turneu demonstrativ ca un test pentru revenirea în competițiile oficiale. Înaintea Australian Open 2022, care se va derula la Melbourne Park începând cu 17 ianuarie, spaniolul intenționează să mai joace într-un turneu de 250 pentru a-și intra în formă..
''Sunt super fericit să revin. Nu este vorba de durere. Am avut multe dureri în cariera mea, aproape tot timpul, este vorba mai mult de a putea gestiona durerea şi de a evolua bine. Am nevoie de competiţie. Evident mă simt mai bine, altfel nu aş fi aici. Ştiu că revenirea nu va fi uşoară. Nu am mari aşteptări acum. Mă bucur să fiu aici, să joc din nou în faţa publicului, să simt că joc din nou contra marilor jucători şi să mă bucur de asta. A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, să fiu sincer, aşa că doar prezenţa mea aici este o veste mare pentru mine'', a declarat Nadal.
Rafa este decis să revină la cel mai înalt nivel: ''Sper că piciorul va fi din ce în ce mai bine şi voi ajunge din nou la nivelul pe care îl doresc. Dacă pot juca fără limitări atunci voi lupta din nou pentru tot, ăsta e scopul. Din experienţa mea ştiu că lucrurile se schimbă foarte rapid. Ceea ce azi pare imposibil sau aproape imposibil, nimeni nu poate şti ce va fi peste o lună''.
Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal a câștigat al cincilea Premiu Stefan Edberg pentru Sportivitate
18/12/2021 LA 11:25
Mubadala Tennis World Championship
Rafael Nadal are planuri mari: ''Dacă pot juca fără limitări, atunci voi lupta din nou pentru tot''
16/12/2021 LA 14:22