Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Cum îi va afecta debutul de sezon în 2022? Spaniolul a dat răspunsul

Andrei Nicolae

Actualizat 20/12/2021 la 13:35 GMT+2

Jucătorul spaniol a anunțat pe rețelele de socializare că s-a infectat cu coronavirus, la scurt timp după ce a jucat în turneul demonstrativ de la Abu Dhabi

Rafael Nadal, con mascarilla: el tenista español confirma que es positivo en coronavirus tras jugar en Kuwait y Abu Dabi

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a anunțat luni că a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Într-o serie de mesaje pe rețelele de socializare, spaniolul a explicat că a avut un rezultat pozitiv la un test PCR, la sosirea lui în Spania
Jucătorul cu 20 de titluri de Grand Slam tocmai s-a întors de la un turneu demonstrat din Abu Dhabi. "Fie că am fost în Kuweit sau în Abu Dhabi, am fost testați la fiecare două zile și am fost negativi, cel mai târziu vineri, cu rezultatul sâmbătă", a susținut Rafael Nadal.
Despre starea sa actuală, actualul număr 6 mondial nu a detaliat simptomele, ci a precizat că are parte de niște momente neplăcute, dar speră să vadă unele progrese. Rafa mai spus că a transmis această informație tuturor celor care au fost în contact cu el în ultima perioadă.
Cum va influența acest test pozitiv începutului său de sezon 2022? El încă nu avea definitivat programul, nici participarea la primul turneu de Grand Slam al anului nefiind confirmată sută la sută.
"Trebuie să fiu total flexibil cu programul meu și să îmi analizez opțiunile în funcție de progresul meu. Vă voi ține la curent cu toate deciziile referitoare la următoarele turnee ale mele", le-a promis Nadal fanilor săi, înainte de a le mulțumi pentru sprijinul acordat. În prezent, este înscris la turneul de la Melbourne (4-9 ianuarie) și la Australian Open (17-30 ianuarie).

Rafael Nadal a jucat primele două meciuri după o pauză mai mare de 4 luni

Rafa Nadal a jucat în week-end-ul trecut la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Evenimentul a marcat revenirea ibericului pe teren după o pauză de mai bine de 4 luni și chiar dacă nu a câștigat vreun meci, impresia lăsată denotă că problemele fizice au fost lăsate în urmă.
Nadal a pierdut primul meci din Emirate contra lui Andy Murray, în 2 seturi, iar apoi a cedat și în disputa pentru locul 3 în fața lui Denis Shapovalov, meci în care a câștigat un set, dar a fost învins în super tie-break.
"El Matador" a rezistat la o intensitate ridicată în cele două partide, dar la finalul competiției a făcut câteva declarații îngrijorătoare pentru fanii săi.
"Ideea este să merg la Australian Open și să dau tot ce pot. Dar, ca să fiu 100 % sincer, nu pot garanta asta. Trebuie să vorbesc cu echipa mea. Au trecut mai bine de 4 luni de la ultimul meci oficial. Lucrurile sunt dificile și accept asta. Am putut să concurez în ambele meciuri și chiar am avut șansele mele, așa că dacă privim în perspectivă, este un lucru foarte pozitiv", a spus Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo