Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E Ons Jabeur cea mai valoroasă jucătoare de origine arabă din istorie?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/05/2022 la 17:28 GMT+3

Numărul 10 mondial, tunisianca și-a trecut în cont, la Madrid, cel mai important turneu al carierei. I-a îndeplinit dorința Simonei Halep, pe care o eliminase în ”sferturi”

Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
"Visurile devin realitate. Vă iubesc pe toți!Mulțumesc Madrid, vă mulțumesc tuturor care ați venit să mă sprijiniți, vă sunt atât de recunoscătoare. Mulțumesc familiei mele și celei mai bune echipe: Karim, Issam & Melanie, sunteți uimitori!", a scris Ons Jabeur pe Twitter după triumful de la Madrid. A învins-o în finala turneului WTA 1000 pe Jessica Pegula, a 14-a jucătoare a lumii, cu 7-5, 0-6, 6-2.
La 27 de ani, Ons Jabeur a disputant a șasea sa finală și a câștigat al doilea titlu, primul obţinut anul trecut la Birmingham. După ce a fost eliminată de Jabeur în sferturi, la Caja Magica, Simona Halep a încurajat-o la fileu: "Bine jucat! Sper să câștigi turneul! Poți să reușești asta", i-a spus Simona tunisiencei, care a zâmbit larg.
Ons Jabeur
Ea a devenit prima jucătoare arabă care câștigă un turneu de o asemenea anvergură. Pentru triumful din Madrid, primește 1.000 de puncte în clasamentul WTA, dar și un premiu de 1.041.750 euro.
Cu punctele acumulate, Jabeur va ocupa locul 7 în clasamentul WTA de luni. Și Jessica Pegula va urca până pe locul 11, premiul pentru finalistă competiției fiind de 650 de puncte și 568.790 euro.
Ons Jabeur poate fi deja considerată cea mai bună jucătoare arabă din istorie. Ea a obținut cele mai bune rezultate în turneele de Mare Șlem, iar din octombrie 2021 a intrat în Top 15 mondial. A obținut cea mai bună clasare avută vreodată de o jucătoare de origine arabă și cea mai înaltă poziție a oricărui tenisman arab: bărbat sau femeie. La sfârșitul lunii noiembrie 2019, a fost votată și cea mai bună sportivă arabă a anului și a câștigat premiul ”Femeia arabă a anului”, acordat de organizația din Londra.
"Joc tenis de când eram copil pentru a inspira femeile arabe să creadă că nimic nu este imposibil. Mă simt ca un ambasador pentru țara mea, dar și pentru tineret și femei", a declarat Jabeur pe site-ul WTA după ce a primit premiul.

Tot mai mulți fani pe rețelele sociale

Odată cu rezultatele tot mai bune pe terenul de tenis, Ons Jabeur a devenit din ce în ce mai activă pe rețelele sociale. Tunisiana postează în mod regulat fotografii cu ea pe terenul de tenis și în afara ei, pe Instagram. Ea este urmărită de 408.000 persoane. Jabeur poate fi găsită și pe Twitter unde este urmărită de peste 86.000 de persoane.
Soțul lui Ons Jabeur este Karim Kamoun, un fost scrimer. Perechea s-a căsătorit în octombrie 2015. Karim Kamoun este acum antrenorul ei de pregătire fizică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo