Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Madrid Open | Djokovic a lăudat jocul și mai ales mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea din semifinale

Ion Alexandru

Publicat 08/05/2022 la 08:15 GMT+3

Madrid Open | Numărul 1 mondial, Novak Djokovic a avut cuvinte de laudă la adresa lui Alcaraz, după înfruntarea spectaculoasă câștigată de spaniol. Sârbul spera să-și doboare propriu record și să ajungă în finala de Masters cu numărul 55, dar puștiul de 19 ani s-a impus după un meci epocal.

Djokovic - Alcaraz, o partidă care va rămâne în istoria tenisului. Cele mai tari puncte ale partidei

Madrid Open | Novak Djokovic a câștigat primul set la tiebreak, dar noua senzație a tenisului mondial Alcaraz a revenit fantastic și s-a impus cu 7-5 în tiebreak-ul setului decisiv. Alcaraz poate câștiga al doilea turneu de Masters în 2022! După succesul pe hard la Miami, spaniolul care a trecut la Madrid de Nadal și Djokovic se poate impune și pe zgura de acasă. Finala cu Zverev va fi de la ora 19.30 pe Eurosport 2.
"Felicitări pentru felul în care și-a stăpânit nervii. Pentru un jucător atât de tânăr este remarcabil cât de matur și curajos a reușit să joace. A meritat victoria!" a spus numărul 1 mondial după semifinala pierdută la Madrid.
În ciuda acestui insucces, Djokovic continuă revenirea în circuit și victorii clare cu Monfils și Hurkacz sunt semne că sârbul este pe drumul cel bun. Djokovic s-a impus de 3 ori la Madrid și simte că această semifinală jucată sâmbătă este un nou pas către un Roland Garros excelent.
Citește și:
"E clar că am jucat un tenis foarte bun. E practic cea mai bună săptămână a mea în acest an. Normal că sunt dezamăgit pentru că vreau să câștig tot, mereu, dar sunt multe aspecte pozitive după acest turneu de la Madrid" a completat Djokovic.
Sârbul va juca săptămâna viitoare la Roma, unde este de asemenea cap de serie numărul 1. Turneul Master 1000 din capitala Italiei va fi transmis de Eurosport 2 și Eurosport Player, începând chiar de astăzi.
picture

Finalul unuia dintre cele mai tari meciuri din istorie! Așa l-a învins Alcaraz pe Djokovic

Alcaraz continuă ascensiunea în clasamentul ATP

Carlos Alcaraz este într-o formă fantastică și această calificare foarte spectaculoasă în finala de la Madrid îi aduce o altă premieră. Luni, spaniolul care a împlinit joi 19 ani, va fi pe locul 6 în clasamentul ATP. Chiar și dacă îl va învinge pe Zverev în meciul programat la 19.30 pe Eurosport 2, Alcaraz nu poate trece de Tsitsipas, grecul aflat pe poziția a 5-a.
Clasamentul ATP (live)
  • 1. Novak Djokovic (Serbia) 8260 puncte
  • 2. Daniil Medvedev 7990 puncte
  • 3. Alexander Zverev (Germania) 7020 puncte
  • 4. Rafael Nadal (Spania) 6435 puncte
  • 5. Stefanos Tsitsipas (Grecia) 5750 puncte
  • 6. Carlos Alcaraz (Spania) 4373 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo