La fel de precoce precum Nadal - idolul său, pe care l-a învins ieri -, Alcaraz a luat pe sus lumea tenisului în ultima jumătate de an. Mai asemănător la stil cu Federer, pentru că își asumă multe riscuri și e în permanență în ofensivă, Carlos a făcut un meci fabulos împotriva numărului unu mondial.
După 3 ore și 35 de minute, jucătorul mai puternic azi a mers mai departe, iar statistica atestă că Alcaraz a fost superior: a reușit 51 de lovituri direct câștigătoare (față de doar 24, cât a avut Nole), ceva incredibil în contextul în care sârbul e probabil cel mai bun jucător la retur din istorie. Diferențele au fost însă mici, pentru Nole a contracarat cu un joc îngrijit și sigur, sperând că tinerețea și lipsa de experiență a adversarului își vor spune cuvântul.
"Nu știu unde s-a făcut diferența între noi azi, a fost un meci incredibil de strâns. Puteam pierde, Djokovic a avut șanse să facă break pe finalul celui de-al doilea set, dar am rezistat. Acest meci îmi dă foarte multă încredere, atât pentru finala de mâine, cât și pentru viitor", a spus Alcaraz, potrivit atptour.com.
Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24

Finalul unuia dintre cele mai tari meciuri din istorie! Așa l-a învins Alcaraz pe Djokovic

CITEȘTE ȘI:
UN ANTRENOR LEGENDAR, IMPRESIONAT DE CARLOS ALCARAZ: "POATE DEVENI CEL MAI BUN DIN TOATE TIMPURILE"

Carlos Alcaraz, în lupta cu istoria, după succesul cu Djokovic

Alcaraz are garantată deja poziția a 6-a ATP după Madrid, turneu unde joacă a doua finală de Masters 1000 la rând, după succesul de la Miami. Fără îndoială ibericul va fi număr unu mondial în viitor și va câștiga foarte multe turnee de Grand Slam, iar tânărul jucător e perfect conștient de calitățile sale.
"Știu că am jucat foarte bine azi, în ultima perioadă am evoluat excelent și asta îmi dă multă încredere și motivație pentru restul sezonului. Știu că sunt capabil să mă lupt de la egal la egal cu oricine și chiar sunt capabil să înving pe oricine. Am foarte mare încredere în forțele mele", a mai spus Alcaraz.
Alcaraz se luptă deja, la 19 ani, cu recordurile. Carlitos a devenit, grație succesului de azi, cel mai tânăr jucător din istorie care ajunge în ultimul act la Madrid. El e, de asemenea, primul sportiv care îi învinge pe Djokovic și Nadal în același turneu, pe zgură.
Evident, ibericul e și cel mai tânăr jucător care îi învinge în cadrul aceleiași competiții pe cei doi mari titani, care, alături de Federer, au dominat total tenisul în ultimii 15-20 de ani.
În finala de la Madrid, transmisă în direct de Eurosport 2 duminică, Alcaraz va juca împotriva învingătorului din disputa Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45