Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un antrenor legendar, impresionat de Carlos Alcaraz: "Poate deveni cel mai bun din toate timpurile"

Andrei Nicolae

Actualizat 07/05/2022 la 13:14 GMT+3

Rick Macci, fost antrenor al jucătoarei Serenei Williams, nu a ezitat să afirme că noul star din ATP, Carlos Alcaraz, poate deveni cel mai bun jucător din toate timpurile.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz continuă să urce în clasamentul ATP, dar și în popularitate. Jucătorul spaniol care a împlinit 19 ani în urmă cu 2 zile are în fiecare zi mai mulți adepți în lumea tenisului. Iar câțiva se aventurează să-i prezică un viitor strălucitor.
Rick Macci, fost antrenor al Serenei Williams, a fost uimit de începutul de sezon al lui Carlos Alcaraz. Fostul antrenor a evidențiat pe rețelele de socializare forța mentală pe care o are Carlitos și care îl diferențiază de restul jucătorilor. Acesta nu a avut nicio reținere în a susține că tânărul jucător are potențialul de a fi cel mai bun din istorie.

Un antrenor legendar, impresionat de Carlos Alcaraz: "Poate deveni cel mai bun din toate timpurile"

"I-am văzut pe Federer, Nadal și Djokovic când erau mici, dar în ultimii 30 de ani nu am văzut pe nimeni precum Carlos Alcaraz. Îl pot vedea pe acest băiat să devină cel mai mare jucător din toate timpurile", a susținut Rick Macci.
Aceste cuvinte pot avea o greutate foarte mare, având în vedere că vin de la un antrenor care a pregătit cinci lideri mondiali în ATP și WTA de-a lungul carierei sale, pe Andy Roddick, Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Serena Williams și Venus Williams.
Până acolo, Carlos Alcaraz mai are un drum foarte lung de parcurs, având în vedere faptul că Nadal, Djokovic și Federer au ridicat foarte sus ștacheta. Deocamdată, Carlitos încearcă să ajungă în finală la Madrid Open, în urma semifinalei cu Novak Djokovic, care va avea loc azi, de la ora 17:00, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
picture

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Rafael Nadal, câștigată în 3 seturi de mai tânărul spaniol

Jocul de azi vine la o zi după ce Alcaraz l-a învins pe Rafael Nadal, cu 6-2, 1-6, 6-3, la capătul a două ore și 17 minute de joc.
La final, "El Matador" a avut un discurs echilibrat, menționând că victoria mai tânărului său conațional nu trebuie considerată o mare surpriză întrucât diferența de vârstă și de formă între cei doi este una semnificativă.
"Este evident că el este unul dintre urmașii mei, pentru că are 19 ani, iar eu am aproape 36. Vom vedea dacă acest schimb se va întâmpla acum. Sunt fericit pentru el în acest sens. A fost mai bun decât mine în diverse momente ale jocului și trebuie să mă îmbunătățesc. După cum am mai spus zilele astea, nu este nimic care să nu fie logic în acest rezultat.
Accept acest eșec natural, calm și cu certitudinea că există o cale de urmat pentru următoarele două săptămâni și jumătate, pentru a ajunge cu opțiuni reale la Roland Garros. Este o înfrângere ușor de digerat pentru că știam pentru ce vin aici. Dar nu-i iau credit lui Carlos și îi urez numai bine pentru tot restul turneului", a spus Rafa după meciul de ieri.
Alcaraz are doar 3 înfrângeri în 2022, trecându-și deja în palmares 3 turnee câștigate, la Rio de Janeiro, Miami și Barcelona.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo