Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, sincer după prima victorie de la Madrid! "Primele partide sunt cheia după o accidentare"

Bianca Dumitru

Publicat 05/05/2022 la 09:54 GMT+3

Rafael Nadal l-a învins miercuri pe Miomir Kecmanovic și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Madrid. După meci, ibericul a vorbit despre cât de greu i-a fost să își regăsească ritmul după accidentare și despre cât va conta această victorie în economia întregului sezon pe zgură.

Nadal

Credit imagine: Getty Images

Favoritul numărul 3 pe tabloul de simplu masculin, Rafael Nadal a revenit cu succes în circuit, după o absență provocată de o accidentare suferită la Indian Wells. De 5 ori campion la Caja Magica, Nadal s-a calificat miercuri seară în optimile de finală la Madrid, după ce a trecut de Miomir Kecmanovic cu scorul de 6-1, 7-6 (4), la capătul a o oră și 56 de minute de joc.
Rafael Nadal a avut un start de an 2022 fenomenal, dar ibericul a fost obligat să ia o pauză consderabilă de la tenis din cauza unei accidentări suferite la Indian Wells, unde a pierdut în ultimul act în fața lui Taylor Fritz.
Astfel, marele campion a ratat debutul sezonului de zgură, nefiind prezent la turneele de la Monte Carlo și Barcelona, dar "El Matador" s-a refăcut și a revenit cu succes pe teren la Madrid.
La finalul partidei cu Kecmanovic, Rafael Nadal a vorbit despre îndoielile pe care le-a avut la începutul meciului. Spaniolul a punctat că i-a fost destul de greu să-și regăsească ritmul după absență, dar s-a arătat determinat să dea totul pentru a-și pune jocul la punct înainte de Roland Garros.
"Când te întorci după o perioadă în care nu ai jucat, este greu. Și pentru mine este la fel. Este complicat și dificil. Cred că am o capacitate bună de a fi suficient de umil încât să accept că lucrurile nu vor fi perfecte. Plecând de aici, trebuie să-mi construiesc jocul. Trebuie să iau lucrurile pas cu pas, să muncesc zi de zi, trebuie să știu și să accept că vor exista greșeli și să privesc înainte cu entuziasm și determinare", a declarat Rafael Nadal.
Citește și:

"M-am antrenat foarte, foarte puțin înainte de turneu"

Fostul lider ATP a adăugat că se simte norocos că a putut reveni pe teren după accidentarea suferită la Indian Wells și a comentat importanța victoriei cu Kecmanovic în economia întregului sezon pe zgură.
"Cred că este la fel de greu pentru mine ca și pentru restul jucătorilor, dar este adevărat că, din anumite motive, în timpul carierei am reușit să revin din situații cu adevărat complicate cu rezultate bune și cu sentimente bune. Dacă vii înapoi și câștigi primul meci, atunci poți să-ți recapeți ritmul.
În vreme ce dacă te întorci și pierzi iar și iar, ajungi într-un cerc de eșecuri din care nu reușești să găsești ritmul meciurilor. Deci primele partide sunt cheia. Au o valoare foarte mare, iar pentru mine victoria de astăzi este cu adevărat importantă din acest motiv", a spus ibericul, care a vorbit și despre obiectivul său principal.
"Am încheiat meciul foarte, foarte fericit. Trebuie să fii sincer cu tine însuți ori de câte ori poți. Pregătirea mea nu a existat. Nu mă pot aștepta la lucruri mărețe de la început, pentru că înainte de a veni aici, eu m-am antrenat foarte, foarte puțin. A fost un roller coaster. Am avut zile mai bune, zile mai rele. Este logic.
Astăzi am putut juca aproape două ore împotriva unui adversar care a jucat foarte bine în ultimele luni, deci am obținut o victorie foarte valoroasă. Asta mă ajută foarte mult să-mi ating obiectivul final, care este să-mi recuperez sănătatea și starea fizică anterioare. Sunt foarte încântat de acest lucru", a conchis Nadal.
Pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, Rafael Nadal îl va înfrunta pe David Goffin, care a trecut în 16-imi de Botic Van De Zandschulp, scor 6-4, 6-2.
Dacă va continua în competiție la Madrid, Nadal s-ar putea întâlni în sferturi cu Carlos Alcaraz, iar în semifinale cu rivalul său de-o viață, Novak Djokovic.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol