Nadal i-a învins pe toți "într-un picior" la Roland Garros pentru al 14-lea Grand Slam în capitala Franței. Expresia nu e o metaforă menită să îi ofere merite gratuite celui mai titrat jucător din istorie: Rafa chiar a jucat sub anestezic, ca la "dentist, când nu-ți simți dintele". A fost un risc pe care nu și-l va mai asuma, după cum a declarat. Aceasta nu este o soluție pe termen lung. "A fost o situație unică care mi-a dat emoții incredibile", a mai spus "Matadorul".
Spaniolul va încerca acum un nou tratament, localizat pe doi nervi ai piciorului, care va da o senzație de amorțeală de durată, fără a fi nevoie de injecții. Dacă acest tratament local nu funcționează, va lua din nou în considerare o operație, despre care nu a dat detalii: "Va fi o injecție cu radiofrecvență pe nerv și vom încerca să-l ardem puțin. Să creez impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp. Dacă funcționează, voi continua. Dacă asta nu funcționează, atunci va fi o altă poveste. Și apoi trebuie să-mi răspund, trebuie să mă întreb dacă sunt gata să fac un lucru major fără a fi sigur că lucrurile merg corect, de exemplu, o intervenție chirurgicală majoră care nu îmi garantează că voi putea fi din nou competitiv. Deci, să facem pas cu pas, așa cum am făcut toată cariera mea de tenis".
Nadal a precizat că "arderea" a doi nervi nu este un risc pe termen lung, ci că operația ar fi o alegere mult mai incertă în ceea ce privește consecințele, din punct de vedere al carierei în tenis. Cert e că, după prima ședință din noua terapie, efectuată la Barcelona, Rafa a sosit în cârje la Mallorca. Nu e o imagine pe care fanii lui să dorească să o vadă, dar trebuie spus că durerile au fost atât de mari pentru iberic în ultima perioadă încât, după meciul cu Moutet, de la Roland Garros, pur și simplu nu a putut să mai pășească.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 3 ORE
Momentan, e prematur să se dea vreun verdict legat de utilitatea noii proceduri la care Rafa apelează, dar ibericul speră ca terapia aleasă să funcționează și să poată fi prezent la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam din 2022.

Nadal crede că are șanse nule la Marele Șlem

În timpul Roland Garros, Nadal a dat de înțeles că nu va fi prezent la Wimbledon, din cauza problemelor fizice pe care le are. Ulterior, după finala cu Ruud, Rafa și-a nuanțat declarațiile, explicând că vrea să fie la All England Club, în măsura în care piciorul îi va permite.
Această schimbare de percepție a fost văzută de unii drept o consecință a faptului că "Matadorul" are ocazia să facă Marele Șlem, după ce s-a impus atât la Australian Open, cât și la Roland Garros. Nici vorba de un asemenea obiectiv, susține cel mai titrat jucător din istorie, care e conștient că, în ciuda a ceea ce a arătat în 2022, are limite.
"E o nebunie, ar fi fost o nebunie și dacă eram în cea mai bună condiție fizică posibilă. Nimeni nu a reușit Marele Șlem de la Rod Laver până în prezent. Djokovic a fost aproape anul trecut, dar nici el nu a reușit, în cele din urmă. Mai degrabă decât să mă gândesc că pot câștiga toate cele 4 turnee într-un an mă gândesc să fiu apt fizic să joc la toate cele 4", a explicat Rafa pentru Sky Sports Italia.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Oscar Otte, câștigată categoric de iberic
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM 4 ORE