Nimic nu anunța al 14-lea titlu pentru Rafa Nadal pe zgura pariziană, deși vorbim de cel mai mare jucător din istorie, cel puțin pe zgură. "Matadorul" a avut însă parte de o jumătate teribilă de tablou, cu Djokovic, Zverev, Felix Auger-Aliassime și Alcaraz. Pe primii 3 i-a învins în drumul spre finală, dar mulți au pus sub semnul întrebării șansele ibericului. De înțeles, în contextul în care în finala Indian Wells și-a fracturat o coastă, iar apoi, la revenirea pe suprafața favorită, zgura, sindromul Muller-Weiss i-a dat mari bătăi de cap.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
La microfonul Eurosport, imediat după meci, Nadal a mărturisit că a făcut multe injecții pentru a putea juca fără dureri, dar, precum un mare campion, nu a vrut să facă mare bravadă din situația sa teribilă, care l-a adus în pragul retragerii din tenis.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

"Rafa, câte injecții ai făcut în timpul Roland Garros". Răspunsul care ne arată cât e de uriaș Nadal

Nadal, aproape să abandoneze Roland Garros, după partida cu Moutet

Totuși, la televiziunea franceză, după finala câștigată cu Ruud, Rafa a dezvăluit că a fost foarte aproape să abandoneze după disputa cu Moutet, din turul secund. Durerile au fost atât de mari încât spaniolul nu a mai putut nici măcar să meargă. Salvarea a venit de la doctorul Angelo Ruiz-Cotorro, care i-a administrat un tratament care a funcționat, astfel că, anesteziat în timpul partidelor, Rafa nu a mai simțit durerea.
În aceste condiți, trofeul de la Roland Garros 2022 pare să fie cel mai important din toată cariera fabuloasă a "Matadorului", arătând încă o dată că este cel mai bun, chiar și "într-un picior".
Deși a cochetat cu ideea retragerii din tenis, Roland Garros 2022 i-a arătat lui Rafa că merită să continue, chiar dacă asta înseamnă amânarea operației care l-ar scăpa de dureri. Nu va fi prezent la Wimbledon, dar cel mai titrat jucător din istorie speră să poată juca la US Open, turneul de Grand Slam care i se potrivește cel mai bine, evident, după French Open.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30