Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, dezvăluire incredibilă: n-a mai fost în stare să meargă după un meci de la Paris și a fost aproape să abandoneze

Cristian Mihală

Actualizat 06/06/2022 la 10:36 GMT+3

Rafael Nadal e fără înoială cel mai mare luptător din istoria sportului. Accidentarea la picior era să îl forțeze să abandoneze, după meciul cu Moutet, din turul doi de la Roland Garros, dar ibericul a continuat să lupte.

Rezumatul finalei Roland Garros 2022, Rafa Nadal - Casper Ruud #14 #22

Nimic nu anunța al 14-lea titlu pentru Rafa Nadal pe zgura pariziană, deși vorbim de cel mai mare jucător din istorie, cel puțin pe zgură. "Matadorul" a avut însă parte de o jumătate teribilă de tablou, cu Djokovic, Zverev, Felix Auger-Aliassime și Alcaraz. Pe primii 3 i-a învins în drumul spre finală, dar mulți au pus sub semnul întrebării șansele ibericului. De înțeles, în contextul în care în finala Indian Wells și-a fracturat o coastă, iar apoi, la revenirea pe suprafața favorită, zgura, sindromul Muller-Weiss i-a dat mari bătăi de cap.
Unibet - Roland Garros 2022
La microfonul Eurosport, imediat după meci, Nadal a mărturisit că a făcut multe injecții pentru a putea juca fără dureri, dar, precum un mare campion, nu a vrut să facă mare bravadă din situația sa teribilă, care l-a adus în pragul retragerii din tenis.
picture

"Rafa, câte injecții ai făcut în timpul Roland Garros". Răspunsul care ne arată cât e de uriaș Nadal

Nadal, aproape să abandoneze Roland Garros, după partida cu Moutet

Totuși, la televiziunea franceză, după finala câștigată cu Ruud, Rafa a dezvăluit că a fost foarte aproape să abandoneze după disputa cu Moutet, din turul secund. Durerile au fost atât de mari încât spaniolul nu a mai putut nici măcar să meargă. Salvarea a venit de la doctorul Angelo Ruiz-Cotorro, care i-a administrat un tratament care a funcționat, astfel că, anesteziat în timpul partidelor, Rafa nu a mai simțit durerea.
În aceste condiți, trofeul de la Roland Garros 2022 pare să fie cel mai important din toată cariera fabuloasă a "Matadorului", arătând încă o dată că este cel mai bun, chiar și "într-un picior".
Deși a cochetat cu ideea retragerii din tenis, Roland Garros 2022 i-a arătat lui Rafa că merită să continue, chiar dacă asta înseamnă amânarea operației care l-ar scăpa de dureri. Nu va fi prezent la Wimbledon, dar cel mai titrat jucător din istorie speră să poată juca la US Open, turneul de Grand Slam care i se potrivește cel mai bine, evident, după French Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo