Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa

Cristian Mihală

Publicat 08/06/2022 la 09:31 GMT+3

Rafael Nadal a fost întrebat de ce Roger Federer, bunul său prieten, nu l-a felicitat după câștigarea Roland Garros, așa cum s-a întâmplat la Australian Open. "Matadorul" a dezvăluit că elvețianul i-a trimis un mesaj privat, spre deosebire de Melbourne, când a postat un superb discurs pe rețelele de socializare.

Top 5 lovituri ale "Regelui" Rafa Nadal, la Roland Garros 2022

Rafael Nadal a modificat încă o dată bornele tenisului mondial, impunându-se pentru a 14-a oară la Roland Garros, un record care probabil nu va fi depășit vreodată. Ibericul a ajuns la 22 de Grand Slamuri, trecând cu două turnee de Mare Șlem în fața marilor rivali, Djokovic și Federer.
Dacă relația cu Nole a fost mai mereu rece, între Nadal și Federer s-a legat o prietenie care va dăinui peste ani. "Swiss Maestro" a fost printre primii care i-au trimis un mesaj superb lui Rafa în iarnă, când spaniolul a devenit primul din istorie cu 21 de Grand Slamuri (pe Twitter și Instagram), însă după succesul de la Roland Garros, rețelele sociale ale celui mai talentat jucător din istorie au rămas "încremenite". Întrebat de ce Roger nu l-a mai felicitat, Nadal a dezvăluit că a primit un mesaj privat în acest sens de la bunul său amic.
"Am o relație foarte bună cu Roger, e o relație specială. După victoria cu Ruud, mi-a trimis un mesaj de felicitare", a dezvăluit Nadal pentru Sky Sports Italia.
Federer va împlini în august 41 de ani și de 3-4 ani evoluează foarte puțin, din cauza problemelor medicale. Întrebat dacă e posibil ca fanii elvețianului să îl mai vadă pe acesta ridicând un trofeu de Grand Slam deasupra capului, Rafa și-a exprimat îndoiala, dar a ținut să precizeze că acest lucru nu știrbește cu nimic din cariera fantastică a celui mai elegant jucător de tenis din toate timpurile.
"Federer poate oricând să vină cu ceva special pe teren, dar știm cu toții cât de greu e să revii la un nivel foarte bun după o așa accidentare, mai ales dacă ai 40 de ani. Dar v-am mai spus, nu sunt interesat de cine va termina cu mai multe Grand Slamuri, toți 3 am jucat incredibil și avem cariere fantastice. Acum, am eu două în față, dar acest lucru nu înseamnă nimic. Nu vreau să continui să joc tenis pentru acest record, ci pentru că îmi face plăcere, pentru că vreau să fiu pe teren și vreau să lupt", a mai spus Rafa, pentru ca apoi, întrebat cine va termina cariera cu cele mai multe Grand Slamuri, să spună: "Orice se poate întâmpla. Evident, Djokovic e cel mai bine plasat în cursa pentru a obține cele mai multe Grand Slamuri, pentru că nu are nicio problemă fizică și joacă la un nivel incredibil".
Nadal

Nadal nu crede că se poate pune problema de Marele Șlem pentru el

În timpul Roland Garros, Nadal a dat de înțeles că nu va fi prezent la Wimbledon, din cauza problemelor fizice pe care le are. Ulterior, după finala cu Ruud, Rafa și-a nuanțat declarațiile, explicând că vrea să fie la All England Club, în măsura în care piciorul îi va permite.
Această schimbare de percepție a fost văzută de unii drept o consecință a faptului că "Matadorul" are ocazia să facă Marele Șlem, după ce s-a impus atât la Australian Open, cât și la Roland Garros. Nici vorba de un asemenea obiectiv, susține cel mai titrat jucător din istorie, care e conștient că, în ciuda a ceea ce a arătat în 2022, are limite.
"E o nebunie, ar fi fost o nebunie și dacă eram în cea mai bună condiție fizică posibilă. Nimeni nu a reușit Marele Șlem de la Rod Laver până în prezent. Djokovic a fost aproape anul trecut, dar nici el nu a reușit, în cele din urmă. Mai degrabă decât să mă gândesc că pot câștiga toate cele 4 turnee într-un an mă gândesc să fiu apt fizic să joc la toate cele 4", a concluzionat Rafa.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo