Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Roland Garros?"

Andrei Nicolae

Actualizat 07/06/2022 la 07:37 GMT+3

Rafa Nadal a mărturisit într-un interviu pentru Marca că recordul lui la Paris va fi greu de doborât, dar nimic nu este imposibil. Printre altele, a mai spus că nu îi este frică de viața de după tenis, "sunt multe lucruri care mă fac fericit". El va căuta un tratament salvator, a recunoscut că nu a putut dormi bine din cauza durerii de la picior și a vorbit despre bătălia cu Djokovic și Federer

Nadal, ultimul punct al finalei cu Ruud. Așa a scris Rafa un nou capitol din istoria tenisului

Rafael Nadal s-a trezit pentru a 14-a oară la Paris în postura de campion la Roland Garros. "Matadorul" este atât de obișnuit cu succesul în capitala Franței, încât a trăit cu calm o zi care a început la ora 09:00 cu tradiționalele fotografii cu Cupa Mușchetarilor, după cum a relatat Marca.
Nadal a fost imortalizat în aproape toate punctele de interes din oraș. Apoi, a stat de vorbă și cu trimișii speciali publicația spaniolă. Cum a fost noaptea de după victorie?
"Adevărul este că fizic sunt foarte bine. Sunt foarte bine de două săptămâni. Am jucat meciuri lungi, dar în diminețile următoare m-am trezit bine. În acest moment al carierei mele și la vârsta mea, nu am avut prea multe dureri", a răspuns Rafa. Discuția s-a mutat apoi pe accidentarea cronică a piciorului stâng cunoscută și sub denumirea de sindromul Muller-Weiss.
"M-a durut piciorul peste noapte. Iau o mulțime de antiinflamatoare și analgezice la fiecare șase ore, iar această zi de luni este dificilă", a spus Rafa.
Înainte de fiecare meci, Nadal a făcut injecții pentru a scăpa de dureri și pentru a putea juca. El a mărturisit că anestezia a durat în general vreo șapte-opt ore.

Rafael Nadal a rezumat ce s-a întâmplat la Roland Garros

Rezumând ce s-a întâmplat în acest an la Roland Garros, marele campion a declarat: "La nivel de tenis are o valoare importantă pentru că am reușit să bat oameni foarte buni. Și la nivel mental. După ce am trecut prin ce am trecut după Indian Wells cu o coastă ruptă, la Roma am rămas șchiop și nu am mai putut să mă antrenez multe zile... Știam că pot disputa jocurile pentru că sunt cu piciorul amorțit. Am fost capabil să mă concentrez pe tenis și să joc la nivelul pe care l-am atins. Înseamnă că din punct de vedere mental am fost pregătit să accept provocarea."
KONGEN AV PARIS: Ingen kan mål seg med Rafael Nadal sin historikk i Roland Garros.
Fără doar și poate, principalul reper al titlului din 2022 nu a fost finala cu Casper Ruud, ci sfertul de finală cu Novak Djokovic, câștigat în patru seturi, după miezul nopții la Paris. Îți amintești un meci mai bun cu Novak Dokovic decât cel jucat în sferturi? A venit întrebarea reporterului de la Marca pentru Rafa. "Cred că la nivel de tenis, finala din 2020 a fost poate mai bună decât acest meci. De data aceasta, evoluția rezultatului a fost mai interesantă. Am jucat foarte bine, dar nu am putut să țin pasul în setul doi. A fost prima dată când a trebuit să joc la acel nivel timp de o oră și jumătate în ultimele patru luni. Dacă aș fi făcut un sezon normal pe zgură, câștigând un titlu, mi-ar fi fost mai ușor să-mi mențin acel nivel. În setul trei am fost hotărât să joc din nou agresiv", a răspuns Nadal.

Va putea fi doborât recordul lui Rafael Nadal la Roland Garros?

Recordul lui de 14 titluri la Roland Garros. Va putea fi doborât de cineva într-un viitor? "Se pare că nu, dar nu este imposibil. Este adevărat că va fi foarte greu. Sunt realist cu privire la dificultatea pe care o are acest lucru și la toate circumstanțele care trebuie date pentru ca acest lucru să se întâmple. Dacă am făcut-o, presupun că se poate repeta. Este evident că trebuie să apară multe circumstanțe și în cazul meu au fost", a precizat Rafa.
Lupta cu Novak Djokovic și Roger Federer pentru titulatura de GOAT în tenis este fascinantă. Anul trecut, la US Open, Djokovic a avut șansa de a trece în față. Acum Rafa, cu 22 de titluri de Grand Slam, are două în fața rivalilor istorici.
"Ceea ce părea acum un an, astăzi este altceva. Este clar că Novak se află într-o poziție mai clară de a câștiga cele mai multe Grand Slam-uri, pentru că nu are probleme fizice și are nivelul pe care îl are. Roger este cine este, dar este clar că a plecat de ceva vreme. Deși întotdeauna trebuie să te aștepți la ceva special de la el. Știm cu toții cât de greu este după atât de mult timp de absență, iar pe lângă accidentări sunt și 40 de ani. Nu sunt îngrijorat de titlurile de Grand Slam. Nu mi-am mai făcut griji când eram egali și nici acum când am două în față. Singurul lucru care mă îngrijorează este posibilitatea de a continua să concurez", a vorbit "Matadorul" despre supremația în tenis.
Rafa a mărturisit apoi că mereu a fost fericit în afara tenisului, nu este ceva care să-l facă să nu doarmă bine sau să aibă vreo teamă: "Am spus-o de multe ori: nu mi-e frică de viața mea după tenis. Am și am avut întotdeauna multe lucruri care mă fac fericit dincolo de tenis. Pot înlătura durerea la picior definitiv. Dar pentru a scăpa de durere, trebuie să fac o operație cu care nu știu dacă aș fi putut continua să joc tenis".
Deși pare o nebunie la prima vedere, Rafael Nadal este în cursă pentru a realiza Slam-ul în acest an, după victoriile la Australian Open și Roland Garros. "Da, e o nebunie să mă gândesc la asta, cu atât mai mult privind situația mea. Chiar și fiind perfect sănătos, mi se pare o nebunie. Este ceva ce nimeni nu a mai realizat de la Rod Laver. Cel mai aproape a fost Djokovic anul trecut. Nici măcar nu o iau în considerare", a mai spus Rafa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo