În ultima jumătate de an, Carlos Alcaraz a fost probabil cel mai mediatizat jucător. Pe deplin meritat, poate, în contextul în care vorbim fără îndoială de cel mai talentat jucător de la Rafa până în prezent. Evident Djokovic și Federer au fost la rândul lor la un nivel incredibil, dar niciunul nu a "explodat" atât de devreme precum cei doi spaniol.
Carlitos și-a trecut deja în palmares două titluri de Masters, în această primăvară, și a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu oricine. Totuși, la Roland Garros a fost eliminat în sferturi, de Zverev, astfel că a putut să îi țină pumnii idolului său. Întrebat de performanța "Matadorului" la French Open, puștiul de 19 ani a avut doar cuvinte de laudă la adresa celui mai titrat jucător din istorie.
"Rafa are o mie de vieți și va mai fi la cel mai înalt nivel pentru o vreme. La 19 ani, el câștigase deja Roland Garros și între timp a ajuns la 14 titluri la Paris. La vârsta mea, așadar, el avea deja un Grand Slam câștigat, eu sunt puțin în întârziere", a spus Alcaraz, citat de Marca, pentru ca apoi să își manifeste admirația pentru "modul în care luptă și se dăruiește Nadal".
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Alcaraz, pregătit de Wimbledon 2022

Pentru Alcaraz urmează Wimbledon, teoretic Slamul care i se potrivește cel mai puțin, din cauza faptului că a jucat foarte puțin pe iarbă. Anul trecut, la Londra, ibericul nu a trecut de turul doi, în ceea ce a reprezentat singura sa participare la All England Club.
Așteptările sunt mari, însă, acum, în contextul în care între timp spaniolul a crescut enorm în joc. Totuși, Alcaraz pare că e indecis cu privire la participarea la vreun turneu înainte de Wimbledon, ceea ce s-ar putea dovedi o mare greșeală. Pentru că, deși cu siguranță va găsi un teren cu iarbă unde să se antreneze, nimic nu poate suplini meciurile oficiale pe această suprafață.
"Data viitoare voi avea mai multă experiență și sper că asta mă va ajuta să nu fac greșelile pe care le-am făcut la acest Roland Garros. Am ajuns pentru a doua oară în sferturi la un Grand Slam și simt că am progresat mult, că sunt la un nivel bun. Sunt concentrat pe Wimbledon, dar încă nu știu cu certitudine dacă voi fi prezent la Queens, pentru a-l pregăti sau mă voi antrena individual și mă voi prezenta direct la All England Club", a spus Alcaraz.
În contextul absențelor lui Medvedev și Zverev de la Wimbledon, Alcaraz va fi cap de serie 4 sau 5, în funcție de ce se mai întâmplă în următoarele două săptămâni în clasamentul ATP.
Turneul de la Wimbledon va fi în direct, pe Eurosport 1 și Eurosport Player, în perioada 27 iunie - 10 iulie.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Schimbările din clasamentele WTA şi ATP, după Roland Garros 2022
06/06/2022 LA 13:18