Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal e supra-om, Nadal e cel mai mare luptător din toate timpurile. Detalii incredibile despre starea sa

Cristian Mihală

Actualizat 04/06/2022 la 11:12 GMT+3

Rafael Nadal nu este doar cel mai titrat jucător de tenis din toate timpurile, dar și cel mai mare luptător din toate timpurile. Jurnaliștii spanioli au dezvăluit calvarul fără de sfârșit trăit de "Matador", din cauza problemelor de la picior.

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Sindromul Muller-Weiss îi creează pe zi ce trece mai multe probleme lui Rafa, care s-a transformat într-un adevărat supra-om pentru a continua în sportul pe care îl iubește atât de mult. Ibericul e capabil la orice sacrificiu pentru a putea să fie prezent pe marile arene ale lumii, dar sacrificiile incredibile pe care le face sunt prea puțin vizibile.
Unibet - Roland Garros 2022
La Roland Garros, vine după două dispute de peste 4 ore în optimi și sferturi, cu Auger-Aliassime și Djokovic. La finalul partidei cu numărul unu mondial, Rafa a fost întrebat dacă nu s-a folosit cumva de durerile sale pentru a crea un joc psihologic, în sensul în care sârbul să se vadă dinainte câștigător și să nu se concentreze la 100%. O întrebare la care Nadal a răspuns cât se poate de calm, deși cu siguranță că a fost deranjat, având în vedere condiția sa. "Nu vă ascund lucruri, nu sunt genul care să spună chestii pe care nu le cred, nu mă joc cu cuvintele. Nu știu ce se poate întâmpla după Roland Garros. Am făcut tot ce a depins de mine - împreună cu echipa mea - ca aici să fiu într-o formă care să îmi permită să joc cu șanse. Dar sincer nu știu ce se va întâmpla odată terminat acest turneu. Am ce am la picior și devine super-dificil pentru mine cu fiecare zi care trece. Dacă nu vom găsi soluții pentru a scăpa de dureri, va fi foarte complicat", a explicat omul care evoluează de peste 15 ani cu dureri, dar care refuză să renunțe.

Nadal și durerile insuportabile pe care le are

Pentru a înțelege calvarul prin care trece Rafa, Angel Garcia, un jurnalist spaniol expert pe tenis, a explicat în ce condiții incredibile evoluează marele campion iberic la Roland Garros. E posibil ca această competiție să fie ultima din cariera lui Nadal, dacă nu va găsi o cale de a evolua în viitor fără aceste dureri crunte.
"Are un picior complet anesteziat pentru a putea juca la Paris. Se va căuta o soluție pe mai departe, poate că se va găsi, dar Nadal nu va juca după Paris până nu va fi găsită soluția potrivită. În acest moment, se sacrifică enorm, dar a crezut că Roland Garros merită orice efort", a spus Angel Garcia, potrivit tennisworlditalia.com.
La Roland Garros 2022, Nadal îl are lângă el pe reputatul medic Angelo Ruiz-Cotorro. Chiar dacă doctorul și echipa lui Rafa încearcă să controleze cât mai multe lucruri, astfel încât "Matadorul" să nu riște o accidentare gravă, pericolele sunt uriașe. O spune Angel Rigueira, alt jurnalist iberic extrem de cunoscut în lumea tenisului, care a mai dezvăluit că, în anumite momente, durerile devin insuportabile.
"Nu a abandonat împotriva lui Shapovalov la Roma, dar a suferit de dureri supraomenești. Acest lucru l-a frustrat foarte mult. L-a luat cu el pe medicul Angelo Ruiz-Cotorro la Roland Garros, omul care l-a îndrumat în toate terapiile din 2005. Riscă tot sezonul la Roland Garros, asta e sigur . Va spune totul după turneu, speră că lumea îl înțelege. Acum are două meciuri de câte patru ore în spate și Zverev îl așteaptă. Totul este programat pentru Rafa, este urmat și de nutriționiști, maseori, îi are alături pe Carlos Moya și Marc Lopez, toată lumea face tot ce e posibil pentru a-l ajuta pe Rafa să câștige al 22-lea titlu de Grand Slam", a explicat Angel Rigueira, citat de aceeași sursă.
Rafa Nadal va juca azi, de la 15:45, în semifinalele de la Roland Garros, contra lui Zverev, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
6-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, dar 3 din ultimele patru meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
Roland Garros 2022 - 3 iunie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo