Nadal - Medvedev se va juca din nou în condiții speciale. La Australian Open, în finală, rusul a clacat psihic în fața presiunii publicului și e de așteptat ca și de data aceasta să fie ținta fanilor. Motivele sunt diferite, însă, Rublev dezvăluind ieri că jucătorii ruși au fost "bombardați" cu mesaje agresive pe rețelele de socializare, din cauza conflictului din Ucraina.
Rafa a fost întrebat pe marginea a ceea ce se întâmplă pe axa Moscova - Kiev și s-a declarat consternat că s-a ajuns la un conflict armat în Europa.
"Îmi dau cu părerea ca cetățean. Nu vreau să vorbesc despre vinovați sau care este problema, dar în secolul în care ne aflăm mi se pare incredibil că sunt războaie. Îmi scapă mie ceva, poate. Nu pot să înțeleg și sper să se termine cât mai curând posibil și cu cât mai puține pierderi. Să se termine acum! A fost o veste devastatoare pentru mine și de neînțeles", a spus Nadal, citat de Marca.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
A VENIT "NOTA DE PLATĂ" PENTRU ZVEREV, DUPĂ INCIDENTUL ȘOCANT DE LA ACAPULCO. ANUNȚUL ATP

Nadal - Medvedev, în direct pe Eurosport 2

Referitor la meciul propriu-zis contra lui Medvedev, Nadal e conștient că va avea parte de o opoziție teribilă din partea celui care a devenit numărul unu mondial, după eliminarea prematură a lui Djokovic de la Dubai. Medvedev va dori revanșa, după finala pierdută la Melbourne și cel mai titrat jucător din istorie e conștient că, doar dacă joacă la nivelul maxim, va avea o șansă.
"Suntem într-un alt turneu, el este numărul unu și am văzut deja cât de greu este să-l înving. Trebuie să fiu la sută la sută. Aștept cu nerăbdare să joc meciul", a mai spus Rafa, care apoi a vorbit despre cât de bine a jucat în primul set împotriva lui Tommy Paul. Ibericul a pierdut doar 10 puncte, într-un set în care i-a administrat adversarului un bagel: "Primul set a fost unul dintre cele mai bune seturi pe care le-am jucat vreodată. Am fost foarte aproape de perfecțiune: serviciu, voleu, lovituri în forehand și backhand câștigătoare, poziția pe teren a fost foarte bună. În al doilea set, am suferit. Am alunecat foarte mult din cauza faptului că am schimbat pantofii de sport. A fost vina mea".
Nadal se află la cel mai bun start de sezon din carieră, bifând a 13-a victorie din 13 partide disputate. O performanță incredibilă și total neașteptată în contextul în care acum câteva luni era în cârje, din cauza problemei de la picior, și nu știa dacă va mai juca tenis vredoată.
"Modul în care am început sezonul este un vis, este mai mult decât aș fi sperat. În urmă cu două luni, dacă mi-ați fi spus că voi avea aceste rezultate, nu credeam. Până acum am jucat în multe momente foarte bine, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ. E vorba de respectul pentru sport, desrpre respectul pe care îl port față de ceilalți jucători", a mai spus spus Nadal.
Semifinalele de la Acapulco vor fi în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player sâmbătă, începând cu ora 19:00. În a doua semifinală de la Acapulco se vor întâlni Stefanos Tsitsipas și Cameron Norrie.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44