Chiar dacă a demisionat în vară din funcţia de preşedinte al Consiliului Jucătorilor, sârbul rămâne un membru marcant, a cărui voce se face auzită în primul rând datorită greutăţii performanţelor sale. Ca atare, el a vorbit după succesul cu Zverev, din sferturile Australian Open despre ce urmează în circuit şi a dezvăluit că jucătorii iau în considerare boicotarea sezonului, dacă vor fi obligaţi şi la următoarele competiţii să stea în carantină.
Nadal nu îi împărtășește viziunea celui care a câștigat la Melbourne al 9-lea trofeu, ajungând la 18 Grand Slamuri. Rafa. este de părere că jucătorii ar trebui să se supună regulilor, oricât de greu le-ar fi, pentru că alternativa e una lipsită de perspective. Mulți jucători ar suferi enorm din punct de vedere financiar, dacă sportul alb se oprește, dar ar exista și o mulțime de "victime colaterale".
"Novak Djokovic are dreptate, dar dintr-un punct de vedere: lucrurile sunt grele pentru noi, în tenis, pentru că Guvernele țărilor unde există turnee schimbă constant regulile. Dar un lucru e foarte clar, avem doar două opțiuni: fie oprim turul, fie mergem mai departe, suportând consecințele de rigoare. Personal optez pentru a doua variantă. E greu pentru jucători, bineînțeles, să fie în carantină la fiecare turneu, să nu aibă voie să iasă din "bula" creată, să nu aibă voie să își aducă membrii staffului. Stai departe de familie, pentru că nu are voie să călătorească alături de tine la aceste competiții. E mai greu decât a fost vreodată în trecut, clar. Dar, pe de altă parte, dacă nu mai jucăm, ce se va întâmpla? Când vom relua din nou competițiile? Sunt o mulțime de jucători care depind de banii din turnee. Dar nu e vorba doar de sportivi, sunt o mulțime de alți oameni care și-ar pierde slujbele dacă tenisul se oprește din nou", a spus Nadal, citat de tennisworldusa.org.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 20 ORE

Australian Open şi carantina

Primul Grand Slam al anului s-a confruntat cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească, în curse speciale, în condițiile impuse de organizatori. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea din Australia, 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel pentru următoarele 14 zile și trebuie să își ia adio de la antrenamente.
Și asta pentru că la testarea obligatorie de la sosirea în Australia, pasageri din trei dintre avioanele oficiale ce au transportat tenismenii au ieșit pozitiv la Covid: aceștia erau fie oameni din staff-ul jucătorilor, fie membri ai echipajului aeronavei.
Jucătoarele au protestat cel mai vehement, printre ele numărându-se și Sorana Cîrstea. Acestea au spus că australienii au schimbat din mers regula, deși dăduseră asigurări inițial că zborurile sunt special gândite astfel încât în cazul înregistrării unui caz pozitiv repercusiunile să fie minine: doar jucătorul testat pozitiv sau al cărui membru din staff era găsit pozitiv avea să fie izolat în regim strict, împreună cu prestabilitul "cohort", adică jucătorul cu care se înțelese să facă echipă la antrenamente pentru prima săptămână a izolării.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33