Deşi a contestat decizia, calificând-o drept "o nebunie", luna trecută, jucătorul sârb a afirmat că "boicotul este un lucru foarte agresiv şi există întotdeauna soluţii mai bune la care se poate ajunge".
Liderul mondial, care a acordat o declaraţie presei după victoria din Mastersul 1.000 de la Roma, nu a precizat la ce "soluţii" se gândeşte, dar a repetat că nu aprobă excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi. "Sportivii sunt aici pentru a face sport, dacă le luăm sportul pentru că provin dintr-o ţară anume, atunci este o decizie proastă", a spus el.
"Avem nevoie de comunicare din partea Wimbledon-ului. Eu nu sunt implicat în discuţii aşa cum eram în urmă cu zece ani şi nu vorbesc cu responsabilii de la Wimbledon, dar mi s-a spus că sunt foarte stricţi", a adăugat el.
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM 21 MINUTE
All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunţat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia din acest an, în urma invaziei din Ucraina.
Sursa: Agerpres

Nadal este și el împotriva suspendării rușilor la Wimbledon

Nadal a fost primul dintre marii sportivi din tenis care s-a pronunțat cu privire la situația în care se află sportivii din Rusia și Belarus. Rafa a vorbit dinainte de Madrid despre decizia organizatorilor Grand Slam-ului britanic.
Ocupantul locului 5 ATP a spus că nu i se pare corect că rușii și belarușii nu vor putea participa la Wimbledon, punctând că războiul nu este din vina lor.
"Cred că este foarte nedrept pentru amicii mei ruși din tenis, pentru colegii mei. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei. Mi-aș dori să nu fie așa, dar la sfârșitul zilei. știm că de asta avem parte", a declarat Rafael Nadal, citat de jurnalistul Mario Boccardi.
Nadal și Djokovic se pregătesc acum de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Competiția de la Paris se vede în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player în perioada 22 mai - 5 iunie.
Wimbledon
Rezumatul meciului Novak Djokovic - Miomir Kecmanovic
ACUM 23 MINUTE
Tenis
Meciul zilei la Wimbledon: Kyrgios-Tsitsipas. "Va fi o dispută spectaculoasă, de urmărit!"
ACUM 35 MINUTE