Rafael Nadal a absentat în ultimele luni de la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo și US Open din cauza unor dureri la picior. Aceste probleme sunt cauzate de sindromul Muller-Weiss, boală cu care se confruntă de 16 ani.
Perioada de recuperare e anevoioasă și se pare că, atâta vreme cât va fi sportiv de performanță, problemele nu o să dispară total. Chiar și așa, "Matadorul" nu a luat în nicio secundă în calcul retragerea, fiind încă motivat să obțină rezultate pe marile arene ale lumii. Deși se pare că asistăm la începutul unui schimb de generații, Medvedev, Tsitsipas și Zverev reușind să fie tot mai competitivi în duelurile cu Djokovic, Rafa e convins că nu și-a spus ultimul cuvânt în tenis.
"Am fost cu siguranță mai bine, dar nu mă plâng. Am piciorul în continuare inflamat, e o perioadă dificilă, atât în plan personal, cât și profesional. Trăiesc cu iluzia că lucrurile se vor îmbunătăți cu fiecare zi care trece. E un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru: să merg mai departe și să fiu iar în poziția de a lupta pentru ceea ce vreau. Sunt determinat să continui", a spus Nadal pentru Punto de Break.
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 8 ORE
CITEȘTE ȘI:
TSITSIPAS, DECLARAȚIE CONTROVERSATĂ DESPRE MEDVEDEV! CUM A CATALOGAT JOCUL CAMPIONULUI DE LA US OPEN

Nadal: "Mereu am găsit o cale să merg mai departe"

Un luptător pe teren, Nadal cu siguranță că își dorește să își încheie cariera din postura de cel mai titrat jucător din istorie. El se află la egalitate cu Federer și Djokovic, toți cu 20 de titluri de Grand Slam. Australian Open și Wimbledon - unde suprafețele sunt mai rapide - vor fi visuri interzise probabil pentru originarul din Manacor, dar la Roland Garros și US Open ar trebui să fie în continuare competitiv, dacă va reveni la potențialul normal din punct de vedere fizic.
Nadal e mândru de tot ce a realizat și vrea să lupte în continuare - cu adversarii și cu propriul organism - pentru că tenisul și senzația dată de fanii din tribune reprezintă încă o motivație suficientă pentru un "Gladiator" îndrăgostit de sportul alb.
"Am realizat lucruri fantastice, mai mari decât aș fi visat vreodată. Totodată, am trecut prin momente mult mai complicate decât credeam vreodată, din cauza accidentărilor. Dare mereu am ținut capul sus și am găsit o cale să merg înainte. Asta vreau și acum", a mai spus Nadal.
Probabil Rafa va rata Australian Open 2021 și turneele de hard care îi urmează, concentrându-se pe o revenire în martie-aprilie, astfel încât să pregătească perfect sezonul de zgură.
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 9 ORE
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 10 ORE