Într-o reeditare a finalei Openului Australiei 2022, câştigată de spaniol, care a cucerit atunci al 21-lea său titlu de Mare Şlem, un nou record pentru era Open, Medvedev a reuşit zece aşi dar a făcut şi 7 duble greşeli, în timp ce Nadal a avut doar 2 aşi (a făcut o singură dublă greşeală).
După un prim set în care a dominat, Rafa a salvat 11 mingi de break pe două servicii consecutive, în al doilea set. Ca atare, ibericul nu a fost cum să se declare altfel decât fericit că a închis disputa în două seturi, în contextul în care Medvedev a arătat excelent, în multe momente, în setul secund.
"Am jucat niște puncte incredibile pe câteva mingi de break ale lui Daniil. Al doilea set a fost foarte complicat, el a jucat foarte agresiv, a reușit scurte foarte bune, a dat mult mai multe lovituri câștigătoare. A fost un set extrem de complicat, mă simt norocos că l-am câștigat pentru că a beneficiat de foarte multe șanse", a spus Nadal la conferința de presă, potrivit atptour.com.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 8 ORE

ATP Acapulco 500 | Rezumatul victoriei obținute de Nadal în fața lui Medvedev, 6-3 6-3

CITEȘTE ȘI:

Nadal - Norrie, finala de la Acapulco (Eurosport 2)

Victoria de azi l-a adus pe Nadal la 5-1 în întâlnirile directe cu Medvedev. De trei ori campion la Acapulco (2005, 2013, 2020 - primele două trofee cucerite când turneul se juca pe zgură), "Matadorul" îl va înfrunta în ultimul act (duminică, pe Eurosport 2 și Eurosport Player) pe britanicul Cameron Norrie. Acesta a trecut în două seturi de Tsitsipas, dar nu are un record prea bun în confruntările cu Rafa: a pierdut toate cele trei dispute jucate în fața celui mai titrat jucător din istorie, fără a câștiga vreun set (la Australian Open, Barcelona și Roland Garros).
"Nivelul la care Norrie e în acest an e incredibil. Și-a îmbunătățit constant nivelul de la începutul lui 2021 până acum și evoluează din ce în ce mai bine, fără complexe. Va fi o mare provocare, dar suntem în finala unui turneu ATP500, așa că nu te poți aștepta la un adversar ușor. Sunt extrem de nerăbdător să joc finala, sunt convins că va fi o partidă atractivă", a mai spus Rafa.
24-2 este raportul victorii/înfrângeri pentru Nadal, la Acapulco. El are 18 seturi la rând câștigate la turneul din Mexic, în contextul în care în 2021 nu a fost prezent la start pentru a-și apăra titlul cucerit cu un an înainte.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 13 ORE