Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu vrea să "renască" la Toronto. Ce a spus britanica despre turneul din orașul ei natal

Andrei Nicolae

Publicat 08/08/2022 la 14:45 GMT+3

Tensimena britanică începe aventura la Masters-ul din Toronto mâine, în fața Camilei Giorgi. Răducanu a vorbit înainte de startul turneului despre sentimentele sale cu privire la întoarcerea în Toronto, dar și despre succesul ei la vârsta de doar 19 ani.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

Deținătoarea trofeului de la US Open își continuă pregătirea pentru Grand Slam-ul din New York în Canada, unde va începe mâine lupta pentru trofeul de la Toronto. Răducanu se va întoarce astfel în orașul ei natal, despre care a vorbit cu entuziasm înaintea turneului.
"Sunt entuziasmată să fiu din nou aici, nu am mai fost în Toronto de mult timp. Până la urmă, este orașul în care m-am născut, deci este o plăcere să mă reconectez cu aces loc și să recuperez anumite amintiri pe care le am cu orașul.
Am în plan să vizitez niște locuri care îmi sunt foarte familiare, dar și să încep să concurez. Stadionul este imens și foarte frumos, suprafața este destul de rapidă, aș spune că puțin mai rapidă decât cea de săptămâna trecută din Washintgon, mingea zboară puțin", a declarat britanica, citată de puntodebreak.
Citește și:

Emma, despre succesul la 19 ani

Răducanu a vorbit în cadrul interviului acordat și despre creșterea sa foarte rapidă în circuitul WTA. Britanica se află pe locul al zecelea în ierarhie, deși are doar 19 ani, reușind deja să își adjudece un titlu de Grand Slam în carieră. Totuși, Emma nu crede că succesul spontan a schimbat-o în vreun anumit fel.
"Nu mă gândesc foarte mult la asta, este ceva ușor de uitat. Părinții mei au fost mereu alături de mine, au fost protectori și m-au ajutat în toate. V-aș spune că nimic nu s-a schimbat până acum, încă fac aceleași lucruri ca și înainte, ei continuă să mă ghideze în numeroase decizii, pentru că, la sfârșitul zilei, încă sunt o fată de doar 19 ani.
Sa ai succes la o vârstă atât de fragedă este un lucru foarte frumos, în special dacă faci ce iubești, ca în cazul meu, sunt foarte mândră de mine. Sezonul acesta a fost complicat, întâlnesc multe provocări, dar de asemenea învăț multe lucruri."
Emma a vorbit și despre turneul de la Washington, unde a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Liudmila Samsonova.
"Pentru mine a fost o săptămână bună, am avut oportunitatea să joc trei meciuri la simplu, am văzut că am un nivel bun de tenis în anumite momente, deci văd experiența asta ca pe o victorie.
O săptămână foarte bună când vine vorba de construit, văzând un progres și confirmând că cele două săptămâni de antrenamente de dinainte au meritat. Acum vreau să mă întorc pe teren și să continui să joc."
În cazul în care va trece de Camila Giorgi, Emma Răducanu o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Anna Bondar și Elise Mertens.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo