Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams a început să plângă, pe teren, după ce a fost învinsă de Belinda Bencic, la Toronto

Cristian Mihală

Actualizat 11/08/2022 la 08:32 GMT+3

Serena Williams și-a ascuns cu greu emoția după înfrângerea cu Belinda Bencic, în turul doi de la Toronto. A fost ultima partidă a sportivei din SUA la Rogers Cup, ea urmând să se retragă după US Open.

Serena Williams

Credit imagine: Eurosport

La o zi după ce a anunțat că va spune "stop", la 40 de ani, Serena Williams a fost învinsă la Toronto de Belinda Bencic, campioana olimpică de la Tokyo. Elvețianca s-a impus cu 6-2, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 17 minute. Dominația Belindei a fost evidentă, ea reușind 25 de lovituri câștigătoare și doar 13 neforțate. De partea cealaltă, Serena a bifat doar 13 winners, greșind neforțat în 18 rânduri.
La final, Serena Williams a dat frâu liber emoțiilor, reușind să își găsească destul de greu cuvintele, printre lacrimi.
"Au fost foarte multe emoții azi, evident. Ador să evoluez aici, mereu am iubit să vin aici. Mi-aș fi dorit să joc mai bine împotriva Belindei, dar ea a fost mai bună azi. Au fost 24 de ore interesante. Cum am spus-o și în articol (n.r. interviul din Vogue, prin care și-a anunțat retragerea), sunt teribilă când trebuie să îmi iau rămas bun. Dar, "La revedere", Toronto", a spus Serena Williams, printre lacrimi.

Bencic a vorbit la superlativ despre Serena Williams, după ce a învins-o la Toronto

Belinda Bencic a vorbit la superlativ despre Serena Williams și despre moștenirea pe care aceasta o lasă în tenis.
În acest context, US Open, ultimul mare Grand Slam al anului și aproape sigur ultimul turneu din cariera fabuloasă a super-campioanei din SUA, va avea o încărcătură aparte.
"E plăcut să fiu aici și să înving, dar astă seară sunt tristă, într-un fel. Nu vreau ca Serena să se retragă. Mereu am simțit că moșternirea ei va dăinui, e incredibil ce a făcut pentru tenis, dar acum, odată cu anunțul retragerii, parcă ne face să conștientizăm și mai mult ce a reprezentat ea pentru tenis. Să fiu pe teren împotriva ei astăzi a fost copleșitor. De multe ori te simți paralizată doar uitându-te la ea, pe teren, nu știi ce trebuie să faci, nu te poți concentra la meci. A fost un meci special pentru ea, dar și pentru mine. Cred că US Open va fi și mai special, în aceste condiții. Îi doresc mult noroc acolo", a spus Bencic.
În turul următor, Belinda Bencic o va întâlni pe Garbine Muguruza, care a trecut în minimum de seturi de Kaia Kanepi. Elvețianca și sportiva din Spania s-au întâlnit până în prezent de două ori, scorul fiind egal, 1-1.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo