Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a intrat în istoria Rogers Cup. Bornele atinse, odată cu victoria de la Toronto

Cristian Mihală

Actualizat 14/08/2022 la 23:57 GMT+3

Simona Halep a cucerit al 3-lea său titlu la Rogers Cup şi, odată cu el, a atins borne impresionante la openul Canadei. Românca a ajuns la al 24-lea titlu din carieră, 9 dintre ele fiind de WTA 1000.

Simona Halep, învingătoare la Toronto 2022

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a câştigat al 24-lea titlu din carieră, după ce şi-a luat revanşa în faţa lui Beatriz Hadad Maia, cea care o învingea în urmă cu mai puţin de două luni în semifinalele de la Birmingham, după un meci dramatic. Românca s-a impus de o manieră impresionantă în decisiv, după ce pierduse clar setul secund: 6-3, 2-6, 6-3.
Marea noastră campioană a ajuns la 9 titluri de WTA 1000 în carieră. Din 2009 până în prezent doar două jucătoare s-au impus în mai multe turnee de asemenea nivel: Serena Williams (13 titluri) şi Victoria Azarenka (10).
Doar Monica Seles şi Chris Evert (4 titluri) au reuşit să câştige mai multe trofee decât Simona Halep la openul canadian, în era open. Sportiva noastră are acelaşi număr de titluri aici ca legendarele Martina Navratilova şi Serena Williams.
Simona Halep a respectat tradiţia. În ultimele 20 de finale de la Rogers Cup, titlul a mers în dreptul sportivei care s-a impus în setul inaugural din ultimul act. Ultima jucătoare care a revenit de la 0-1 la seturi pentru a pune mâna pe trofeu a fost Martina Hingis, în 200, în faţa Serenei Williams.
Doar 6 jucătoare au reuşit să câştige atât la Toronto, cât şi la Montreal, locaţiile clasice pentru Rogers Cup, care se succedă alternativ: Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis şi Simona Halep.

Halep, pe 6 WTA, după al 38-lea meci câştigat în 2022

Graţie succesului de duminică, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii la fix un an de când a coborât din TOP 10.
Simona Halep a câştigat al 38-lea meci în 2022, depăşind-o astfel pe Ons Jabeur, care are "doar" 37 de succese în acest sezon. Singura jucătoare cu mai multe victorii anul ăsta e liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek. Ea a ajuns, totodată, la al 24-lea titlu din carieră, o performanţă fabuloasă.
Titlurile câștigate de Simona Halep (24):
2022 - Rogers Cup, Melbourne Summer Set;
2020 - Dubai, Praga, Roma;
2019 - Wimbledon;
2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal; 2017 - Madrid;
2016 - Madrid, București, Montréal;
2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells;
2014 - Doha, București;
2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.
Pentru super-campioana noastră urmează turneul de la Cincinnati, ultima repetiţie înainte de marele obiectiv al sezonului, US Open. Halep va juca în primul tur la turneul unde are 3 finale (2015, 2017 şi 2018) cu Muchova.
Turneul masculin de la Cincinnati, cu Nadal, Medvedev, Alcaraz sau Tsitsipas pe teren, va fi începând de luni pe Eurospport 2 și Eurosport Player, pentru ca apoi US Open să poată fi văzut, atât la masculin cât şi la feminin, în exclusivitate pentru România, pe canalele noastre.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo