Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep i-a convins pe specialiști. Ce cotă are pentru câștigarea turneului de la Toronto

Cristian Mihală

Publicat 11/08/2022 la 11:51 GMT+3

Simona Halep este a doua favorită să câștige turneul de la Toronto, după prestațiile de gală din primele două tururi. Cota sportvei noastre a scăzut enorm, după prestațiile fantastice din Canada.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a ajuns în optimi la Rogers Cup, după două victorii extrem de facile: 6-0, 6-2 cu Donna Vekic și 6-4, 6-2 cu Shuai Zhang. În plus, sportiva din Constanța are la orizont un meci ușor, în contextul în care Anett Kontaveit, numărul 2 WTA, a pierdut în fața lui Teichmann. Ca atare, românca o va întâlni azi, de la ora 20:00, pe elvețiancă, plecând din postura de mare favorită.

Simona Halep, drum liber spre finala de la Toronto

Marele hop pentru Halep va fi eventualul sfert de finală, unde urmează să o întâlnească pe învingătoarea din disputa Gauff-Sabalenka, pentru ca un posibil penultim act să îi scoată în față o altă adversară abordabilă: Jessica Pegula, Camila Giorgi, Alison Riske sau Yulia Putintseva.
În acest context, specialiștii o consideră pe Halep a doua mare favorită la trofeu, cota ei scăzând la 5. Asta după ce înainte de competiție avea o cotă de 14 la câștigarea trofeului, iar după duelul cu Vekic aceasta scăzuse la 9.
Principala favorită e, evident, Iga Swiatek, cea care în 2022 a arătat în multe momente că evoluează într-o ligă proprie.
Poloneza a acumulat anul acesta 37 de victorii consecutive, până ce a fost eliminată în turul al treilea de la Wimbledon de către Alize Cornet. Acum, pare că a lăsat în urmă insuccesul de la All England Club și a intrat din nou în "Beast Mode". Iga o poate întâlni pe Simo doar în finală, în ceea ce ar reprezenta cu siguranță un ultim act de vis.
Cotele la câștigarea turneului de la Toronto
  • Iga Swiatek - 2,75
  • Simona Halep - 5
  • Cori Gauff - 6
  • Belinda Bencic - 10
  • Maria Sakkari - 11
  • Bianca Andreescu - 14
  • Jessica Pegula - 14
  • Aryna Sabalenka - 16
  • Garbine Muguruza - 25
Halep a câştigat de două ori Rogers Cup, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). În 2016 a trecut în finală de Madison Keys, iar în 2018 a dispus de Sloane Stephens. Când turneul a avut loc la Toronto, la fel ca în acest an, românca a ajuns o singură dată în finală, în 2015, dar a fost nevoită să se retragă în setul 3 al meciului cu Belinda Bencic.
Simona Halep - Jil Teichmann se va disputa în această seară, de la ora 20:00, pe Centre Court. Confruntarea va putea fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo