Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"

Cristian Mihală

Publicat 14/08/2022 la 16:40 GMT+3

Simona Halep a avut o izbucnire nervoasă în setul 3 al disputei cu Jessica Pegula, din semifinalele de la Toronto. Întrebată de acel incident, sportiva noastră a încercat să explice faptul că acel moment a ajutat-o foarte mult.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Extrem de vulcanică pe teren la începutul carierei, Halep a învățat sub comanda lui Darren Cahill să se cenzureze mult și să nu mai dea frâu liber emoțiilor. Acum, probabil și la inițiativa lui Mouratoglou, Simona a început iar să se exteriorizeze.
Un astfel de moment a avut loc în setul 3 al partidei din semifinale, cu Jessica Pegula. Românca s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-4, dar a avut probleme să închidă meciul, ceea ce a frustrat-o. Astfel, Simo a izbit racheta de ciment, descărcându-se. Întrebată de acel moment, Halep a explicat cât de mult o ajută genul ăsta de momente. Nu doar că o detensionează, dar îi arată și cât de conectată e mental la miza partidelor.
"Am regăsit focul interior. E un semn bun când se întâmplă asta (n.r. când se exteriorizează pe teren). Poate că nu arată bine, dar mie îmi demonstrează că sunt acolo ca să lupt până la capăt. Simt că astfel de momente mă ajută. E un subiect greu, mulți pot fi de altă părere, dar eu simt că mă eliberează", a spus Halep în conferința de presă de după partida cu Pegula.

Simona Halep - Haddad Maia, finala de la Toronto (azi, 20:30)

Acum, toată atenția super-campioanei noastre se îndreaptă către finala de la Toronto. Simona Halep are 2-1 în meciurile directe cu Haddad Maia (26 ani, 24 WTA), de care a fost învinsă în iunie, în semifinale la Birmingham, cu 6-3, 2-6, 6-4. Ambele victorii ale româncei au fost în două seturi, în 2017, la Wimbledon, în turul secund, cu 7-5, 6-3, şi anul acesta, în turul secund la Australian Open, cu 6-2, 6-0.
Pentru Halep va fi a patra finală pe care o va disputa în Canada, a doua finală din 2022 şi cea mai importantă jucată din 2020, de la Roma.
Pe 9 august 2021, Halep ieşea din top 10 după 373 de săptămâni consecutive de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii, iar dacă va câştiga titlul la Toronto va urca până la locul 6. Halep a ajuns la 18 finale de categoria WTA 1.000, dintre care a câştigat până acum nouă. Ea are 23 de titluri în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo