Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Recordul Simonei Halep, doborât de Azarenka! Victoria de la Montreal o clasează peste româncă

Dani Morar

Publicat 08/08/2023 la 15:40 GMT+3

Simona Halep deținea un record greu de atins în circuitul WTA, fiind jucătoarea cu cele mai multe victorii în turneele de 1000 de puncte. Victoria Azarenka a trecut peste româncă la acest capitol, odată cu victoria obținută aseară la Montreal.

Viktoria Azarenka und Simona Halep

Credit imagine: AFP

Simona Halep este în continuare suspendată pentru dopaj și așteaptă ca tribunalul care a judecat cazul să dea un verdict. Românca nu își poate îmbunătăți cifrele în circuitul WTA, astfel că unul dintre recordurile sale a căzut aseară, după meciul câștigat de Victoria Azarenka.
Jucătoarea născută în Belarus a învins-o în două seturi pe Magda Linette, în primul tur al turneului de la Montreal. A fost 6-3, 6-0 pentru Azarenka, la capătul unei ore și 37 de minute de joc, urmând ca în turul următor să evolueze împotriva lui Sloane Stephens.
Pentru Azarenka a fost victoria cu numărul 187 în turneele WTA 1000, introduse în circuit în 2009. Ea a devenit lider la acest capitol, depășind-o chiar pe Simona Halep, care are 186 de victorii la acest nivel.
Partida dintre Azarenka și Linette a fost întreruptă la scorul de 5-2 în primul set, fiind terminată la mai bine de 6 ore de la start. Dacă va trece și de Sloane Stephens în 16-imi, bielorusa ar urma să joace împotriva câștigătoarei dintre Brady și Elena Rybakina.
Azarenka este condusă de Simona Halep, cea căruia i-a doborât recordul de victorii în turneele WTA 1000, la întâlnirile directe. Românca are 3-2 în fața Victoriei, ultimul duel direct având loc la Wimbledon 2019 și fiind câștigat de campioana noastră.
Citește și:

Simona Halep e ținută în așteptare în cazul de dopaj

Simona Halep e din ce în ce mai aproape de finalul cazului de dopaj în care e implicată. Sportiva noastră încă nu a primit un verdict, însă avocații româncei speră că pedeapsa va consta într-un avertisment. Românca a publicat pe rețelele de socializare mai multe filmulețe cu ea în sala de forță și pe terenul de tenis, iar americanii consideră că acesta este un mesaj puternic pe care sportiva noastră îl transmite tuturor.
În timp ce tribunalul independent de la Londra continuă să amâne verdictul în ceea ce privește cazul de dopaj al lui Halep, Simona face tot posibilul pentru a ajunge la cea mai bună formă fizică posibilă în cazul unui verdict favorabil și a unei eventuale reveniri la US Open. Joi, fosta campioană de la Wimbledon a distribuit pe Instagram un nou videoclip de antrenament, în care arată cât efort depune pentru a fi în cea mai bună formă posibilă.
"Ultimele trei postări ale lui Halep pe Instagram sunt videoclipuri de la antrenamente. Prin această alegere, Halep transmite tuturor un mesaj clar că nu va da înapoi", au transmis americanii de la Tennis World USA. Un verdict în cazul româncei era așteptat din partea tribunalului Sports Resolutions din Londra pe la jumătatea lunii iulie, însă nimeni nu știe acum ce ar urma să se întâmple.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo