Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff este noul număr 1 mondial la dublu, după victoria de la Toronto alături de Jessica Pegula

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/08/2022 la 17:33 GMT+3

Coco Gauff a devenit a doua cea mai tânără jucătoare care devine numărul 1 mondial, la dublu, la 18 ani și 154 zile. Această realizare este depășită doar de Martina Hings, care a reușit aceeași performanță la 17 ani și 251 de zile, în iunie 1998.

Coco Gauff

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Coco Gauff a ajuns numărul 1 mondial WTA, la dublu, după victoria de ieri, de la Toronto. Echipa formată din Coco Gauff și Jessica Pegula s-a impus, în fața echipei formate din Nicole Melichar-Martinez și Ellen Perez, cu scorul de 6-4 6-7(5) 10-5.
"Când eram copil, nu știam că este un clasament diferit pentru simplu și dublu. Dar când am realizat că pot juca bine la dublu, am vrut să ajung acolo (n.r pe primul loc). Cine nu vrea să fie pe primul loc?", a declarat Coco Gauff, potrivit tennis365.com.
Jucătoarea în vârstă de 18 ani a avut parte de o evoluție excelentă de la debutul acesteia la Wimbledon, în 2019, pe când avea 15 ani. Totuși, realizările la dublu sunt cele mai importante din cariera acesteia, câștigând 2 titluri WTA 1000.
Odată cu victoria din Canada, Gauff a devenit a 46-a jucătoare care a ajuns numărul 1 WTA la dublu.
Citește și:

Coco Gauff, șocată de posibila retragere a Serenei Williams

Serena Williams a anunțat, în urmă cu câteva zile, că este gata să se retragă din tenis. Considerată de mulți fani ca fiind cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, Serena a declarat că turneul de la US Open va fi ultimul din cariera sa.
Aceste vești au șocat-o pe Coco Gauff, Serena fiind principalul motiv pentru care Gauff joacă astăzi tenis.
"Sunt niște vești șocante, deoarece pare că a jucat din totdeauna.
Crescând, mă uitam la meciurile ei (n.r ale Serenei). Datorită ei joc tenis. Văzând pe cineva care arată ca mine și domină jocul, m-a făcut să cred că pot domina și eu.
Tatăl meu a fost inspirat de povestea surorilor Williams, inspirat de tatăl lor care a făcut atât de multe pentru ele. Asta l-a inspirat pe tata să mă antreneze și să mă ajute, chiar dacă nu avea o experiență prea mare în tenis", a spus Coco Gauff, după victoria cu Madison Brengle, de joi.
Înainte ca Serena să se retragă, Grauff dorește să își împlinească un vis din copilărie, să joace un meci împotriva acesteia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol