Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directorul Madrid Open își toarnă cenușă în cap, după fiascoul de la Caja Magica: "A fost inacceptabil!"

Irina Aldea

Publicat 11/05/2023 la 16:01 GMT+3

Directorul general al Madrid Open, Gerard Tsobanian, a vorbit pentru prima dată în mod public despre controversa legată de ceremonia de decernare a trofeelor la dublu feminin, în care au fost implicate Victoria Azarenka, Jessica Pegula, Coco Gauff și Beatriz Haddad Maia.

Jessica Pegula, Coco Gauff, Victoria Azarenka, Beatriz Haddad Maia

Credit imagine: Getty Images

În timpul turneului WTA 1000 de la Madrid, la finala de dublu feminin, sportivelor care au disputat ultimul act, Azarenka, Haddad Maia, Pegula și Gauff, nu li s-a permis să țină un discurs după disputarea duelului pentru titlu. Această decizie a organizatorilor a stârnit indignare, mai ales că niciun finalist de la alte categorii, inclusiv de la dublu masculin, nu a fost tratat în acest fel.
Directorul general al turneului, Gerard Tsobanian, a prezentat scuze publice la patru zile după controversă. Într-o declarație pe pagina oficială de socializare a turneului, Tsobanian a recunoscut că decizia lor întâmplătoare a fost "inacceptabilă": "Ne cerem scuze sincere tuturor jucătorilor și fanilor care așteaptă mai mult de la turneul Mutua Madrid Open. Faptul că nu le-am oferit finalistelor noastre de la dublu feminin șansa de a se adresa fanilor lor la finalul meciului a fost inacceptabil", se arată în comunicatul de pe Twitter.
CITEȘTE ȘI:

Directorul Madrid Open își toarnă cenușă în cap, după fiascoul de la Caja Magica

Acesta a mai arătat că, între timp, organizatorii și-au cerut scuze personal Victoriei Azarenka, Jessicăi Pegula, lui Coco Gauff și lui Beatriz Haddad Maia. "Ne-am cerut scuze direct Victoriei, lui Beatriz, Coco și Jessica", a scris el. De asemenea, directorul general a precizat că turneul va colabora cu WTA și își revizuiește protocoalele pentru a evita o gafă similară pe viitor: "Lucrăm la nivel intern și cu WTA pentru a ne revizui protocoalele și ne angajăm să ne îmbunătățim procesul pe viitor. Am făcut o greșeală și acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată. Gerard Tsobanian, CEO al Mutua Madrid Open".
Jessica Pegula, care e prezentă la Roma, a vorbit de curând despre fiascoul de la Madrid Open într-o conferință de presă recentă. Numărul 3 mondial, care este membră a consiliului jucătoarelor alături de Victoria Azarenka, a speculat că turneul, care a fost implicat în numeroase alte controverse, le-a redus cu intenție la tăcere pe sportivele din finala de dublu feminin.
"Se pare că a existat multă dramă la Madrid în acest an pe o varietate de lucruri diferite. A devenit din ce în ce mai rău în ceea ce privește o mulțime de probleme pe care le vedeți online, tweet-uri amuzante sau orice altceva. Cred că s-au acumulat o mulțime de lucruri care au dus la această decizie, ceea ce este regretabil", a spus ea în conferința de presă.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo