Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, aproape de a doborî recordul Simonei Halep, după calificarea în semifinale la Madrid

Maria Olteanu

Publicat 01/05/2024 la 23:24 GMT+3

Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, s-a calificat în această seară în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Madrid, după ce a învins-o în două seturi pe tânăra Mirra Andreeva (43 WTA), scor 6-1, 6-4.

Aryna Sabalenka w meczu z Danielle Collins w turnieju WTA 1000 w Madrycie

Credit imagine: Getty Images

Bielorusa Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, s-a calificat miercuri seara în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Madrid, după ce a eliminat-o în faza sferturilor pe rusoaica Mirra Andreeva (17 ani, 43 WTA).
Sabalenka nu a avut probleme în acest joc, pe care și l-a adjudecat în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4, după o oră și 20 de minute.
În urma acestui rezultat, Aryna s-a calificat în careul de ași, unde va lupta pentru un loc în finală cu kazaha Elena Rybakina, cea care a reușit o revenire de senzație tot miercuri, câștigând setul decisiv după ce a salvat două mingi de meci și a întors scorul de la 2-5.

Sabalenka, aproape de recordul Simonei Halep după calificarea în semifinale la Madrid

Odată cu rezultatul de miercuri seara, Aryna Sabalenka a ajuns la a treia semifinală la Madrid Open, tot atâtea câte au făcut Serena Williams și Maria Sharapova, doar Simona Halep și Petra Kvitova având mai multe de-a lungul istoriei (câte patru).
De-a lungul timpului, doar Serena Williams (19, între 2010 și 2015) și Simona Halep (15, între 2016 și 2018) au câștigat mai multe meciuri consecutive la Madrid Open decât Aryna Sabalenka (10, 2023-2024).
Cu a 10-a victorie consecutivă la Madrid, Sabalenka se va întâlni în penultimul act cu Rybakina. Aryna conduce cu 5-3 în meciurile directe, dar Elena a câștigat 3 din ultimele 4 dueluri. Aceasta va fi prima lor întâlnire directă pe zgură.
Elena are o serie de 16 meciuri câștigate pe zgură, ajungând în mai multe finale decât orice altă jucătoare din circuit în acest an. De partea cealaltă, Aryna este campioana în exercițiu și se gândește să își apere trofeul cucerit anul trecut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo