Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz - Jan Lennard Struff - finala Madrid! Germanul a bifat o premieră în istoria tenisului

Nicu Savin

Actualizat 06/05/2023 la 00:08 GMT+3

Carlos Alcaraz-Jan-Lennard Struff va fi marea finală a Mastersului de la Madrid. Dacă prezența ibericului în ultimul act este ceva normal, germanul a stabilit o premieră istorică, fiind primul jucător care ajunge în ultimul act la un Masters după ce a intrat pe tabloul principal din postura de lucky-loser.

Carlos Alcaraz - Jan-Lennard Struff (Roland Garros 2021)

Credit imagine: Eurosport

Carlos Alcaraz și Jan-ennard Struff vor lupta duminică pentru trofeul Mastersului de la Madrid. O astfel de finală era imposibil de anticipat la începutul competiției, deoarece din partea germanului nu se aștepta nicidecum un asemenea parcurs.
Struff a început turneul în calificări, dar după ce a trecut de Luca Nardi în primul tur a fost învins de Aslan Karatsev în runda finală și se pregătea să părăsească Madridul. A avut însă șansă și a prins un loc pe tabloul principal din postura de lucky-loser și s-a agățat cu ambele mâine de această oportunitate.
Germanul de 33 de ani a prins forma vieții la Caja Magica și i-a învins pe rând pe Sonego, Shelton, Lajovic, Cachin și Tsitstipas, pentru ca în semifinale să se dueleze din nou cu "călăul" său din calificări, Aslan Karatsev. Deznodământul părea a fi același, după ce rusul a luat primul set, dar Struff a revenit fantastic și s-a impus cu scorul final de 4-6, 6-3, 6-4 după mai bine de două ore de joc.

Carlos Alcaraz - Jan-Lennard Struff, finala Mastersului de la Madrid | Germanul, performanța carierei și un record absolut în circuit

Pentru Struff, ajungerea într-o finală de Masters este de departe cea mai importantă performanță a carierei. El mai are o singură finală jucată în carieră, la Munchen 2021, un turneu de categorie inferioară. Mai mult, Jan-Lennard Struff este primul jucător din istorie care ajunge în ultimul act la un Masters, după ce a intrat pe tabloul principal ca lucky-loser. El a depășit astfel performanțele lui Thomas Johansson (Toronto 2004) și Lucas Pouille (Roma 2016), care au ajuns până în semifinalele unui asemenea turneu din această postură.
Așadar, Jan Lennard Struff va juca pentru prima dată în carieră cu trofeul pe masă,la unul dintre cele mai importante turnee din circuit, dar misiunea sa va fi una infernală în fața lui Carlos Alcaraz. Ibericul a jucat aproape fără greșeală la Caja Magica și pornește ca mare favorit.
Succesul de astăzi este unul special pentru Struff și pentru că îi va aduce o urcare până pe locul 28 în clasamentul ATP, cea mai înaltă clasare a carierei. El fusese pe locul 29 în lume în urmă cu doi ani. Dacă va câștiga finala, germanul ar urma să urce până pe locul 21. Și pentru Alcaraz va fi important să câștige trofeul, deoarece s-ar apropia la numai 5 puncte de Novak Djokovic în clasament și o simplă participare la Roma l-ar face lider mondial înainte de Roland Garros.
Cei doi jucători s-au mai întâlnit de două ori în carieră, de fiecare dată la Grand Slam-uri. În 2021, Struff l-a învins clar pe Alcaraz în turul 3 de la Roland Garros (3-0), dar Alcaraz era numai un puști promițător la vremea respectivă. Anul trecut, ibericul și-a luat revanșa în primul tur de la Wimbledon, la finalul unul meci de 5 seturi.
Finala Mastersului de la Madrid dintre Carlos Alcaraz - Jan-Lennard Struff va fi în direct pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport duminică, 7 mai, de la ora 19:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo