Simona Halep priveşte turneele de la Indian Wells şi Miami ca pe un nou început. În California, are parte de un sfert greu, cu Krejcikova, Muguruza şi Swiatek favorite pentru un loc în semifinale, astfel că Martina Navratilova nu îi dă mari şanse campioanei noastre. Nu neapărat ca urmare a traseului greu, cât al faptului că fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon nu e în starea mentală necesară obţinerii marilor performanţe.
"Dacă Halep ne-a obişnuit să fie constantă în trecut, acum nu mai este. Ar trebui să aibă o şansă în plus la Indian Wells, faţă de Miami, pentru că terenurile sunt mai lente, dar jocul ei e lipsit de consistenţă în ultima perioadă. Are loviturile, dar se luptă pentru a găsi modalitatea de a fi mai agresivă. Are în continuare mari dubii când şi dacă vine la fileu. În cazul în care nu îi iese planul agresiv, revine la "setările" iniţiale, de a juca în defesnivă", a spus Navratilova pentru wtattennis.com.
CITEŞTE ŞI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE
ATP, VERDICT FINAL ÎN CAZUL "ALEXANDER ZVEREV". GERMANUL A SCĂPAT INCREDIBIL DE UŞOR

Navratilova are 3 mari pariuri pentru Indian Wells

Întrebată pe cine vede cu cele mai mari şanse la cucerirea turneului din California, Navratilova a vorbit în mod special de 3 sportive: Badosa, câştigătoarea de anul trecut, Swiatek, care e capabilă să învingă pe oricine când e la nivel maxim, şi Muguruza (câştigătoarea de la Turneul Campioanelor 2021).
"Campioana de anul trecut, Badosa, adoră să joace pe terenurile de acest gen, i se potrivesc perfect. Muguruza poate fi un real pericol, poate produce surpriza, în timp ce Swiatek are un joc extrem de solid", şi-a început Navratilova speechul, potrivit wtatennis.com, pentru ca apoi să analizeze în detaliu argumentele favoritelor sale la câştigarea Indian Wells 2022.
Iga Swiatek
"Când Iga joacă la nivel maxim, e de neoprit. Ne aducem aminte de Roland Garros 2020, când a câştigat fără să piardă set. A fost dominantă la Doha, când e în formă, e în formă, e greu să îi faci faţă. Condiţiile de la Indian Wells vor fi destul de similare ca cele de la Doha. Are un topspin incredibil pe forehand, ar trebui ca această armă redutabilă să funcţioneze foarte bine şi în California, condiţiile meteo şi terenurile sunt similare", a explicat Navratilova.
Garbine Muguruza
"Dacă va fi la nivelul de la Guadalajara, trebuie luată în calcul. E o jucătoare de moral, dar de multe ori e inconstantă. Nu de puţine ori ne-a obişnuit să facă un turneu mare, apoi să cedeze neaşteptat. La Guadalajara m-a impresionat, depinde cum se va adapta aici. Sunt terenuri puţin prea lente pentru gustul său, dar condiţiile se schimbă în sesiunile de seară, când se face destul de frig şi bate vântul. Depinde cum va reuşi să ajusteze, e o mare oportunitate pentru ea, jocul este acolo, trebuie văzut dacă se poate aduna să facă un rezultat mare", a opiniat fosta mare campioană.
Paula Badosa
"Iubesc totul la ea, atitudinea pe care o are, setupul mental. E o jucătoare completă, care face excelent tranziţia de la jocul defensiv la cel ofensiv. Poate veni la fileu, e capabilă să schimbe tactica. E plină de încredere şi cu siguranţă că şi-ar dori să repete performanţa de anul trecut. Dacă va găsi forma de la Turneul Campioanelor, de la Guadalajara, are o şansă bună", e de părere Navratilova.
Turneul feminin de la Indian Wells debutează miercuri, o zi mai târziu începând şi turneul băieţilor. Acesta din urmă va fi transmis în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 7 ORE
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 21 ORE