Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă stea se naște în tenis. Alex Michelsen, "perla" de 18 ani care a urcat într-un an 900 de locuri în clasament

Andrei Nicolae

Actualizat 23/07/2023 la 14:12 GMT+3

Alex Michelsen este noul "produs" pe care îl oferă tenisul american către sportul alb și care a început deja să atragă priviri încă de la vârsta de 18 ani. Tânărul jucător a întors privirile urmăritorilor tenisului la turneul din Newport, unde a reușit să se califice până în finală, obținând primele victorii din cariera sa la nivel de ATP Tour.

Alex Michelsen | ESP Player Feature

Credit imagine: Eurosport

Tenisul american oferă un nou posibil star prin Alex Michelsen, tânărul de doar 18 ani ajuns în finala turneului ATP 250 de la Newport. În drumul său spre ultimul act, sportivul aflat pe locul 190 în clasamentul masculin a eliminat rând pe rând jucători mai bine clasați decât el, Maxime Cressy (105 ATP), James Duckworth (129 ATP), Mackenzie McDonald (59 ATP) și pe John Isner (126 ATP).
Americanul va da piept cu Adrian Mannarino în ultimul act al competiției, însă indiferent de rezultat, Michelsen rămâne revelația turneului, care a atras multe priviri. După rezultatele bune de la competiția din Țara Galilor, urmăritorii tenisului, inclusiv jurnaliștii, au încercat să afle cât mai multe informații despre noul "produs" al Statelor Unite ale Americii.
Michelsen a obținut la Newport primele sale victorii dintr-un turneu de calibru ATP Tour, aflându-se pentru abia a doua oară pe un tablou principal în astfel de competiții. Cu toate acestea, Alex a evoluat enorm datorită turneelor Challenger, având o ascensiune incredibilă, de pe locul 1081 în ierarhia ATP anul trecut, până pe pozița cu numărul 190. Prin prisma rezultatului de la Newport, Michelsen și-a mai asigurat încă o ascensiune în clasament, până pe locul 140, astfel că de anul trecut și până la momentul actual, americanul a urcat 941 de locuri în clasamentul ATP.
Citește și:

Michelsen a devenit cel mai tânăr american care ajunge într-o finală ATP

Datorită rezultatului său de la Newport, Michelsen a egalat performanța lui Taylor Fritz de a deveni cel mai tânăr american dintr-o finală. Jucătorul clasat pe locul 9 în prezent reușea acest lucru în 2016, la turneul din Memphis. Mai mult decât atât, dacă Alex va cuceri titlul din Marea Britanie, va deveni cel mai tănăr câștigător american al unui titlu ATP de la John Isner încoace, din 2001.
Michelsen și-a dezvoltat gena atletică de la părinții săi, care sunt foarte înalți, având și el la rândul său 1 metru 93. Când era mai mic, a jucat și baseball și fotbal, însă a ales tenisul în cele din urmă, potrivit relatărilor făcute de jurnaliștii de la AS. Michelsen are un bilanț foarte bun în acest an de victorii-înfrângeri, reușind să câștige 45 de partide și să piardă doar 11, aspecte ce au contribuit mai mult ca sigur la ascensiunea sa în Top 200 ATP.
Dacă americanul se impune astăzi la Newport, va deveni cel mai tânăr jucător care câștigă un turneu în acest an, astfel că ochii vor fi pe el de acum înainte, pentru a vedea dacă poate ajunge la nivelul altor jucători tineri de top din circuit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo