Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luca Van Assche, unul dintre favoriții la câștigarea ATP Next Gen se compară cu Djokovic: "Semănăm ca stil de joc"

Nicu Savin

Publicat 29/11/2023 la 14:35 GMT+2

Luca Van Assche participă în această săptămână la turneul ATP Next Gen de la Jeddah, competiție care aduce în prim plan cei mai promițători tineri din circuit. Unul dintre favorții la cucerirea trofeului este Luca Van Assche, iar francezul crede că are un stil de joc asemănător cu cel al lui Novak Djokovic, despre care a vorbit la superlativ.

Novak Djokovic & Luca van Assche

Credit imagine: Getty Images

Tenisul francez produce jucători de top pa bandă rulantă, dar generația lui Monfils, Tsonga, Gasquet, Simon sau Paire nu a livrat rezultate pe măsura așteptărilor. Francezii speră că tinerii care vin din urmă să aibă mai mult succes, iar premisele unor performanțe mari există. Cei mai promițători francezi sunt Lucca Van Assche (70 ATP) și Arthur Fils (36 ATP), dovadă că ambii participă în această săptămână la ATP Next Gen Finals, echivalentul Turneului Campionilor pentru jucători sub 21 de ani.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Fils și Van Assche sunt principalii favoriți la cucerirea trofeului la Jehhah și ambii au debutat cu victorii. Primul a trecut în 5 seturi foarte disputate de Luca Nardi, iar al doilea l-a învins în 4 seturi pe iordanianul Abedallah Shelbayh, jucător care provine de la Academia lui Rafa Nadal.

Luca Van Assche crede că seamănă cu Novak Djokovic

În acest final de an, Lucca Van Assche a fost invitat de L'Equipe să vorbească, în cadrul mai multor materiale, despre cum a fost sezonul său, dar și despre alte subiecte din tenis. În al 8-lea episod al acestei serii, tânărul tenismen l-a ridicat în slăvi pe Novak Djokovic pentru performanțele uluitoare din 2023, dar nu a ezitat să afirme că se aseamănă întrucâtva cu marele campion sârb, deși e conștient că mai are mult de muncă pentru a ajunge la nivelul acestuia.
"Trebuie să ne amintim că cel care continuă să domine, în ciuda tuturor jucătorilor buni din noua generație, este Novak Djokovic (36 de ani). El este monstruos. Are un nivel atât de înalt ca joc, dar și mental și fizic. Avem impresia că mai poate juca încă 10 ani. Este chiar o nebunie. Dar pentru a ajunge sus trebuie să-i învingi pe toți, așa că e motivant să știi că e acolo, mai ales că are un stil de joc care are unele asemănări cu al meu. Este foarte solid, greșește puțin, are un rever foarte bun. Desigur, mai trebuie să progresez în toate domeniile și să lucrez la o mulțime de lucruri, dar baza tenisului meu este destul de asemănătoare cu a lui, cred eu.", a spus Van Assche.
Luca Van Assche l-a întâlnit în acest an pe Novak Djokovic, în turul secund al turneului de la Banja Luka, iar liderul mondial s-a impus greu, în 3 seturi. Înaintea duelului cu Nole, francezul îl învinsese în prima rundă pe Stan Wawrinka.
Luca Van Assche a câștigat Roland Garros la juniori în 2021, după ce l-a învins în finală chiar pe Arthur Fils, conaționalul său. Cei doi încep să confirme și la nivel de seniori, iar ambii sunt în prima sută mondială. În acest an, Van Assche a câștigat două turnee Challanger, la Pau și Sanremo, și a ajuns până în sferturile de finală la două turnee ATP, Hamburg și Metz.
Luca Van Assche va juca astăzi al doilea meci la ATP Next Gen, contra sârbului Hamad Medjedovic, care în primul meci l-a învins pe americanul Alex Michelsen. Învingătorul va lua o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele competiției de la Jeddah.
Cine va câștiga turneul Next Gen ATP Finals 2023?
Turneul ATP Next Gen Finals, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo