Eugeniue Bouchard și-a făcut luni apariția pe teren la Dubai în calificările Australian Open într-un alt echipament decât al celor de la Nike, făcând astfel oficială informația potrivit căreia gigantul brand american a renunțat la continuarea parteneriatului cu fosta finalistă de Grand Slam, actuală ocupantă a locului 141 WTA. Este pentru prima dată în 10 ani când Genie Bouchard îmbracă alt echipament decât al celor de la Nike.
După multe sezoane în care Nike a creat echipamente speciale doar pentru ea, uriașul brand american a decis să nu prelungească înțelegerea cu sportiva din Canada, înțelegere care a expirat în luna martie a anului trecut. Acum, Eugenie Bouchard a semnat cu New Balance, firmă care se mândrește cu reprezentanți ca Coco Gauff sau Milos Raonic. Sorana Cîrstea este de asemenea sponsorizată de New Balance.
Tenis
Eugenie Bouchard a ajuns la Cluj: "E foarte entuziasmată, mi-a spus ce vrea să viziteze în România"
06/10/2022 LA 08:47

Nike a renunțat să o mai sponsorizeze pe Eugenie Bouchard

Pentru Genie, încheierea înțelegerii cu Nike a fost o reală lovitură. Canadianca, fostă ocupantă a locului 5 WTA, a continuat să poarte haine de la brandul american chiar și după ce colaborarea lor a expirat anul trecut. Echipa sportivei a sperat că parteneriatul va putea continua, însă americanii nu au fost dispuși nici măcar să negocieze, asta mai ales în urma rezultatelor dezamăgitoare obținute de fosta finalistă la Wimbledon.
Mai mult, Nike s-a oprit din a-și mai plăti reprezentanta încă din martie 2018. Din acel moment, ea a primit doar echipamente din partea brandului american, fără câștiguri extra. OpenCourt transmite că Bouchard nu primește bani nici din înțelegerea cu New Balance, cel puțin pentru moment. Pentru ca sponsorul tehnic să o răsplătească pe Genie și cu altceva pe lângă echipamente, ea ar trebui să pătrundă în Top 20-50 WTA. Este pentru prima dată când Bouchard poartă altceva în afară de Nike, din 2011, de când era la nivelul juniorilor. Ea a semnat cu Nike la începutul lui 2012, anul în care a cucerit titlul la Wimbledon (juniori).
Tenis
Eugenie Bouchard "a dispărut" din clasamentul WTA, dar revine în circuit! La ce turneu va evolua
10/06/2022 LA 13:10
Tenis
Emma Răducanu are mai mulți sponsori decât victorii în circuit. Bouchard sare în apărarea britanicei
04/04/2022 LA 13:03