Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aflat la Turneul Campionilor, Horia Tecău și-a anunțat retragerea din tenis, la 36 de ani

Irina Aldea

Actualizat 14/11/2021 la 14:43 GMT+2

Horia Tecău se află actualmente la Torino, cu ocazia participării sale la Turneul Campionilor. Dublistul în vârstă de 36 de ani și-a anunțat în Italia retragerea din tenis.

Horia Tecău

Credit imagine: Eurosport

Publicația Punto de Break a făcut a oferit această informație în exclusivitate. Ajuns la 36 de ani, Horia Tecău, fost număr 2 mondial în clasamentul de dublu ATP, a anunțat că se va retrage din tenis la capătul Turneului Campionilor, la care participă pentru a șaptea oară în carieră, alături de germanul Kevin Krawietz.
Horia Tecău a decis că a sa carieră va lua sfârșit la finalul săptămânii viitoare. El a cucerit de-a lungul carierei nu mai puțin de 38 de titluri de dublu, dintre care trei de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer și unul la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands). În plus, la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, Tecău a cucerit medalia de argint, alături de Florin Mergea.

Horia Tecău își ia rămas bun de la tenis

Tenismenul din Constanța s-a calificat anul acesta pentru a 7-a oară la Turneul Campionilor, după ce a mai fost prezent la edițiile din 2011 (grupe alături de Robert Lindstedt), 2012 (grupe alături de Robert Lindstedt), 2014 (grupe alături de Julien Rojer), 2015 (titlu alături de Julien Rojer), 2017 (grupe alături de Julien Rojer) și 2019 (grupe alături de Julien Rojer). Campionii en-titre sunt Wesley Koolhof din Olanda și Nikola Mektic din Croația.
La Torino, pentru prima dată după 12 ani când Turneul Campionilor se desfășoară aici, Horia Tecău face pereche cu germanul Kevin Krawietz. Cei doi au disputat patru finale în circuitul ATP în 2021, dintre care una câștigată, la Halle (Germania). Tecău și Krawietz au obținut calificarea la Turneul Campionilor chiar dacă fac echipă de la începutul anului, după ce Horia a întrerupt colaborarea cu olandezul Julien Rojer.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo