Potrivit presei din străinătate, Horia Tecău a decis să se retragă după ediția din acest an a Turneului Campionilor. Fostul număr 2 mondial în clasamentul de dublu ATP a fost deja eliminat din competiție, alături de partenerul său, Kevin Krawietz, cei doi urmând să dispute joi și ultima partidă a grupei.
În urma acestor informații, George Cosac ar dori ca Horia Tecău se să alăture Federației Române de Tenis, dar așteaptă ca tenismenul român să confirme această informație.
"Momentan nu știu dacă Horia se va retrage acum sau după meciul de upa Davis contra reprezentativei statului Peru. Am auzit și eu ceva că ar dori să se retragă din tenis, dar nu am nimic confirmat.
Nitto ATP Finals
Horia Tecău și-a luat rămas bun de la tenis. Mesajul postat după ultimul meci disputat în circuit
18/11/2021 LA 15:11
În tot cazul, dacă informația se confirmă, ne gândim să-i oferim lui Horia un post în cadrul federației noastre.
Este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred ca ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.
Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului", a declarat George Cosac pentru ProSport.

Horia Tecău și Kevin Krawietz, eliminați de la Turneul Campionilor

Horia Tecău și partenerul său de dublu, germanul Kevin Krawietz, au fost învinși seara trecută de perechea Ivan Dodic/Filip Polasek, scor 7-6(2), 6-4. Această înfrângere a reprezentat și eliminarea celor doi din competiție, după ce aceștia au fost învinși și în partida de debut contra perechii Nikola Mektic/Mate Pavic. Pentru Tecău și Krawietz mai rămâne partida de joi de la Torino, contra perechii Marcel Granollers/Horacio Zeballos.

Turneul Campionilor | Rezumatul partidei Tecău/Krawietz - Dodig/Polasek

În vârstă de 36 de ani, Horia Tecău are în palmares două titluri de Grand Slam la dublu masculin (Wimbledon 2015 și US Open 2017), dar și un titlu la dublu mixt (Australian Open 2012). De asemenea, Horia Tecău a obținut și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, alături de Florin Mergea. În 2015, Tecău a câștigat și Turneul Campionilor, alături de Jean-Julien Rojer.
Miercuri vor avea loc alte două partide de la Torino, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player:
  • Novak Djokovic-Andrey Rublev, ora 15:00
  • Stefanos Tsitsipas-Casper Ruud, ora 22:00
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Nitto ATP Finals
Horia Tecău și Kevin Krawietz au încheiat parteneriatul cu o victorie la Turneul Campionilor
18/11/2021 LA 12:31
Nitto ATP Finals
Horia Tecău și Kevin Krawietz au suferit o nouă înfrângere la Turneul Campionilor și sunt eliminați
16/11/2021 LA 19:23