Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic e o mașină! Dezvăluirea uluitoare făcută de antrenorul lui: "Vă spun un lucru"

Cristian Mihală

Publicat 21/11/2022 la 15:53 GMT+2

Novak Djokovic va fi și mai bun decât în 2021 în sezonul viitor, garantează antrenorul său, Goran Ivanisevic, care a dat detalii inedite despre cât de obsedat e sârbul să se antreneze și să își îmbunătățească zilnic jocul.

Novak Djokovic (v.) und Goran Ivanisevic

Credit imagine: Getty Images

După victoria de la Turneul Campionilor, unde nu i-a dat vreo șansă lui Ruud în finală - 7-5, 6-3 -, Djokovic a vorbit despre "foamea de trofee" pe care o are, după un sezon unde a putut participa la doar 12 turnee, din cauza faptului că nu e vaccinat.
Acest aspect pare să îl fi motivat pe Nole peste măsură, fostul număr unu antrenându-se incredibil pentru a deveni cel mai titrat jucător din istorie. Sârbul conduce la majoritatea capitolelor în sportul alb, dar e încă în urma lui Nadal la numărul de Grand Slamuri (22-21 pentru iberic). Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak, a vorbit despre cât de dedicat este elevul său când vine vorba de muncă și anticipează că acesta va mai rămâne mulți ani la cel mai înalt nivel.
"Novak se antrenează din greu: o face mai mult și mai din greu decât când avea 20-22 de ani. De aceea este atât de puternic acum și vă mai spun un lucru: va fi și mai bine, va fi mai puternic.Sunt uimit de dorința lui de a se antrena și de a evolua permanent. Este foarte atent la corpul lui. Pe vremea mea, jucătorii de tenis și-au încheiat carierele la 30-31, Nole poate încă să mai joace câțiva ani", a spus Ivanisevic pentru Sportskeeda.

Ivanisevic, impresionat de serviciul lui Novak Djokovic

Ivanisevic a fost unul dintre cei mai mari jucători la serviciu din istorie, acest atribut important aducându-l în postura de a câștiga Wimbledon 2001.
Acum, croatul a investit mult probabil în a-i îmbunătăți serviciul lui Nole, dar e dezamăgit că prea puțini remarcă faptul că sârbul e excelent și la acest capitol. Totuși, Goran înțelege că specialiștii se raportează mai puțin la acest detaliu, în contextul în care deplasarea, backhandul și abilitatea de a juca perfect punctele sub presiune sunt mult mai evidente în jocul sârbului.
"De-a lungul carierei sale, adversarii i-au subestimat enorm serviciul. Chiar dacă te uiți la meciuri în urmă cu cinci sau zece ani, acesta îl ajuta adesea. Și acum e și mai bun la serviciu. Are unul dintre cele mai bune servicii, dar toată lumea trece cu vederea acest aspect. El are atât de multe alte calități încât pur și simplu se uită de serviciu", mai spus tehnicianul croat.
"Ce sentiment", a titrat Djokovic pe Twitter, după ce a câștigat pentru a 6-a oară Turneul Campionilor, egalând recordul lui Roger Federer.
După victoria de aseară, cu Ruud, Nole a fost așteptat la vestiare de Zlatan Ibrahimovic, bunul său amic care evoluează în Italia, pentru AC Milan.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo