Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce a scris siteul oficial al Australian Open despre Djokovic, după ce sârbul a câștigat Turneul Campionilor

Cristian Mihală

Actualizat 21/11/2022 la 12:19 GMT+2

Siteul oficial al Australian Open vorbește la superlativ despre performanțele din 2022 ale lui Novak Djokovic și abia așteaptă ca sârbul să revină la Antipozi pentru un nou titlu (al 10-lea la "openul vesel" și al 22-lea de Grand Slam din carieră).

Rezumatul finalei Turneului Campionilod, dintre Ruud și Djokovic. Al 6-lea trofeu pentru Nole

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor și a pus punct în cel mai fericit mod unui an pe care cu siguranță va dori să îl uite cât mai repede. Chiar și fără participările la Australian Open și US Open, acolo unde nu a fost primit din cauza faptului că nu e vaccinat, Novak Djokovic a reușit lucruri importante. El ar fi terminat anul 2022 pe locul 2 ATP, dacă s-ar fi acordat puncte la Wimbledon. Organizatorii de la All England Club au "înghețat" clasamentele din cauza faptului că jucătorii ruși și bieloruși nu au avut voie să participe, din cauza războiului declanșat în Ucraina.
Din Australia, acolo unde va putea juca în 2023, după ce interdicţia sa de a pătrunde în țară a fost anulată, siteul oficial al primului turneu de Grand Slam din an a vorbit la superlativ despre performanțele lui Nole. Trebuie spus că sârbul s-a bucurat mereu de sprijinul organizatorilor de la Melbourne, expulzarea sa din iarnă fiind legată strict de autoritățile de la Antipozi.
"Djokovic a avut dreptul să participe la doar 12 turnee în 2022, dar a devenit din ce în ce mai dominant, odată cu apropierea finalului de sezon. Și-a început seria de victorii la Roma, pentru ca ulterior să câștige 35 din ultimele 38 de meciuri jucate. A pierdut doar împotriva lui Nadal, la Roland Garros, contra lui Felix Auger-Aliassime (Laver Cup) și împotriva lui Holger Rune, la Mastersul de la Paris.
A cucerit 5 titluri în 2022 - Roma, Wimbledon, Tel Aviv, Atana și Turneul Campionilor -, din cele 7 finale jucate. Nole a avut un record impresionant contra adversarilor din top 10 ATP în 2022, câștigând 11 din cele 14 astfel de meciuri. Niciun alt jucător nu a reușit atât de multe succese în fața unui adversar din top 10 și trebuie menționat că din aceste 11 victorii nu mai puțin de 8 au venit la rând.
Cu 20 de ani de carieră în spate, motivația lui Djokovic rămâne la cel mai înalt nivel și va ținti cu siguranță numărul unu mondial în curând. O șansă ar avea chiar la Australian Open 2023, unde va juca pentru un incredibil record de 10 trofee", notează siteul oficial al Australian Open.

Djokovic are "foame" mare de trofee. Australian Open, următorul obiectiv

La finalul meciului din finala Turneului Campionilor, fostul număr unu mondial a vorbit despre cât de mult înseamnă acest trofeu, în condițiile în care sezonul său a fost "ciopârțit" de motive care nu țin de zona sportivă.
"E o finală și în general astfel de meciuri sunt decise de margini fine. Un break a fost suficient în fiecare set. L-am făcut să alerge, mă bucur că am reușit să fiu foarte agresiv. Totul a mers din plin, sunt foarte fericit că am jucat astfel. Au fost multe emoții, în special la 30-30 în ultimul game. Trebuie să fii concentrat pe toată durata meciului, altfel echilibrul se poate duce în altă direcție. Am simțit presiune, pentru că au fost 7 ani de când nu am mai câștigat acest turneu. Dar această pauză face victoria și mai dulce, mai ales că vine în contextul anului acesta. E o mare ușurare și abia aștept pauza acum. Am stat ca pe ace tot anul, să văd unde și dacă pot merge, dar am terminat într-o notă bună", a spus Djokovic la finalul disputei cu Ruud.
Cel mai în vârstă câștigător la Turneul Campionilor, Djokovic a câștigat un cec în valoare de 4,7 milioane de euro.
Grație succesului de duminică, Djokovic l-a egalat pe Federer, care avea 6 titluri câștigate la Turneul Campionilor. Sârbul se mai impusese anterior în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo