Al doilea cel mai titrat jucător de tenis din istorie, Rafael Nadal, a reușit o revenire spectaculoasă în cel de-al doilea meci al lui la Turneul Campionilor în grupa Andre Agassi și l-a învins pe Daniil Medvedev, scor 6-7 (3), 6-3, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat aproape trei ore (două ore și 49 de minute de joc).
În cel de-al treilea set al meciului, rusul se afla în avantaj clar, conducea cu 4-0 și 5-1, însă Nadal a oferit o revenire extraordinară, salvând o minge de meci la scorul de 5-2 în favoarea rusului și trimițând actul în tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-4. După meci, marele campion spaniol a declarat că adversarul său a jucat mult mai bine în manșa decisivă, însă el a fost mai norocos.

Rafael Nadal: "Îmi pare rău pentru Daniil, eu am fost puțin mai bun spre sfârșit"

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
"Am fost foarte norocos. Îmi pare rău pentru Daniil, e o înfrângere grea. A jucat mult mai bine decât mine în al treilea set. E una din acele zile, una din 1000, în care câștigi. Din experiența personală știu cât de greu e să închizi astfel de meciuri, mai ales când ai două break-uri în față și pierzi unul. Mi-am dat seama că am o șansă și cred că am fost puțin mai bun spre sfârșit. În mare, cred că am jucat mai bine decât în urmă cu două zile, iar acesta este un lucru foarte pozitiv pentru mine", a declarat Nadal după meci, la conferința de presă.
În cazul unei înfrângeri contra lui Medvedev, Nadal ar fi fost foarte aproape de eliminarea de la Turneul Campionilor, însă victoria îi menține șansele pentru calificarea în semifinalele la competiția care se desfășoară la Londra, dar și pentru a încheia anul 2019 pe primul loc în clasamentul ATP. În această cursă se mai află și Novak Djokovic, care este acum obligat să câștige. În ultimele meciuri din grupa "Andre Agassi", vineri, Rafael Nadal îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas, iar Daniil Medvedev va evolua contra lui Alexander Zverev.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
IERI LA 02:50
Australian Open
Daniil Medvedev: "Oamenii care mă huiduie, probabil, au un coeficient de inteligență scăzut"
20/01/2022 LA 12:05