Nole a fost eliminat aseară în semifinalele Turneului Campionilor, de Zverev, iar la conferința de presă de după partidă toți au vrut să îi afle reacția cu privire la hotărârea luată de organizatorii Australian Open. Djokovic a militat mereu pentru libertatea personală de a nu se vaccina, deși nu a răspuns niciodată cu subiect și predicat dacă s-a imunizat sau nu împotriva COVID-19.
Totuși, din discursul său de aseară, putem trage concluzia că Nole e în continuare nevaccinat. Întrebat dacă va merge la Australian Open (ceea ce implică vaccinarea), sârbul a evitat să dea un răspuns ferm. Probabil că Djokovic încă așteaptă anumite derogări din partea diriguitorilor primului turneu de Grand Slam al anului.
"Vom vedea ce se întâmplă. Aștept și voi lua o decizie. Nu am vorbit deloc cu organizatorii de la Australian Open, să fiu sincer. Am așteptat să văd ce hotărâre iau ei, iar acum, că știu ce au decis, va trebui să aștept", a spus Nole după înfrângerea la Zverev.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM 3 ORE
Interesant e că Medvedev, finalist la Turneul Campionilor, e de părere că hotărârea organizatorilor e una greșită, rusul sprijinindu-l pe Nole. Și Zverev a vorbit pe marginea subiectului și, deși a admis că vorbim de o decizie dură, până la urmă sănătatea sportivilor trebuie pusă pe primul plan.
"E o decizie foarte dură. Dar trebuie avut în vedere că mergem într-o țară străină. Nu mai este vorba doar de tenis. Vorbim de un virus și, când tragem linie, fiecare țară e liberă să hotărască pe cine primește și pe cine nu. Va trebui să urmăm regulile și să ne supunem reglementărilor", a spus Zverev, care a recunoscut că ar avea o șansă în plus să își treacă în palmares primul Grand Slam al carierei, dacă numărul unu mondial nu va fi la start: "Ar fi mai ușor să câștig turneul, normal. Dar Nole e numărul 1 în lume și ar trebui să fie acolo".
CITEȘTE ȘI:
MANCHESTER UNITED L-A DEMIS PE SOLSKJAER! ANUNȚUL FĂCUT DE ENGLEZI ÎN MIJLOCUL NOPȚII ȘI CINE VINE ÎN LOCUL SĂU

Djokovic, despre înfrângerea cu Zverev, la Turneul Campionilor

Nole a pierdut aseară cu 6-7, 6-4, 3-6 în fața lui Zverev, deși, la începutul decisivului a părut să aibă un avantaj moral în fața adversarului. Ca și la Jocurile Olimpice (tot în semifinale), disputa s-a tranșat în 3 seturi și câștigător a fost germanul. Acesta, deși are avantajul vârstei, a părut extrem de obosit la final, în timp ce Djokovic a fost mult mai proaspăt. Chiar și așa, Nole nu a putut reveni, după ce a pierdut un game pe propriul serviciu.
"Aș fi putut să joc câteva ore în plus, nu am avut nicio problemă din punct de vedere fizic. Dar am avut un game foarte slab la 1-2 în setul 3. Un game foarte slab, am făcut 4 erori neforțate. În astfel de condiții, în sală, când joci împotriva unuia dintre cei mai puternici jucători la serviciu din lume, e dificil să revii", a mai spus Djokovic.
Pentru Nole, 2021 a fost un an fabulos, câștigând la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. După turneul de la All England Club (când i-a egalat pe Federer și Nadal, toți 3 având acum 20 de GS-uri), se vorbea despre Golden Slam, însă la Jocurile Olimpice și la US Open sârbul nu a mai fost la același nivel. Chiar și așa, "Djokerul" nu poate fi altfel decât mulțumit de modul în care s-a comportat în acest sezon.
"A fost un sezon grozav, fără dubii. Nu am jucat foarte mult, dar am reușit să termin anul pe primul loc, pentru a 7-a oară și am câștigat 3 Grand Slamuri. A fost un an fenomenal. Poate că aș fi putut să evoluez mai bine în unele competiții, dar sunt foarte mulțumit de ce s-a întâmplat", a concluzionat Nole.
Finala Turneului Campionilor, Daniil Medvedev - Alexander Zverev, este în această seară, de la ora 18:00, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Rafa Nadal e în turul 3 la Australian Open! "Matadorul", victorie confortabilă cu Yannick Hanfmann
ACUM 3 ORE
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 3 ORE