Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic e uriaş şi când pierde! Impresionant ce a spus după înfrângerea cu Sinner de la Turneul Campionilor

Cristian Mihală

Actualizat 15/11/2023 la 09:04 GMT+2

Novak Djokovic a dat dovadă de mult fair-play, după înfrângerea de la Turneul Campionilor, în faţa lui Jannik Sinner. Sârbul a recunoscut superioritatea adversarului şi a avut un discurs îngăduitor la adresa publicului, care l-a împins de la spate pe italian.

Nitto ATP Finals: Rezumatul victoriei dramatice obținute de Jannik Sinner în fața lui Novak Djokovic

Jannik Sinner a reușit o victorie uriașă, marți spre miercuri noaptea, în fața liderului mondial, Novak Djokovic, în partida a doua din grupe la Turneul Campionilor, scor 7-5, 6-7, 7-6. Italianul a condus cu 1-0 la seturi, dar și-a adjudecat duelul abia în decisiv, în tiebreak, oprind seria de invincibilitate a sârbului la 19 meciuri.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Djokovic avea 3-0 în duelurile directe cu Sinner până aseară, dar de această dată elevul lui Darren Cahill a fost prea puternic, gestionând impecabil momentele tensionate din partidă. Ca un adevărat campion, Nole a recunoscut că oponentul a meritat victoria, fiind mai puternic din punct de vedere fizic şi mental în momentele cheie.
"Principala diferență față de întâlnirile precedente dintre noi a fost că a servit mult mai bine. Trebuie să remarc și faptul că în punctele cheie a jucat mai bine, a meritat să câștige. A fost mai curajos decât mine, în cele mai importante momente și-a găsit cel mai bun tenis și îl felicit pentru acest succes.
Sunt puține oportunități în aceste meciuri și trebuie să le iei. De multe ori în cariera mea am câștigat astfel de partide. Nu cred că am făcut multe greșeli, nu am multe lucruri pe care să mi le reproșez. Am fost concentrat în momentele importante, dar de data asta Jannik a fost mai bun", a spus Djokovic la conferinţa de presă.

Djokovic, despre atmosfera de la Turneul Campionilor, contra lui Sinner

De multe ori atmosfera de la Torino a fost asemănătoare cu cele de la meciurile de fotbal, fanii italieni din tribune susţinându-l pe Sinner ca la o partidă de Cupa Davis.
S-a ajuns şi la momente mai puţin plăcute pentru Djokovic, în care publicul a erupt la o dublă greşeală a acestuia, dar sârbul nu are ce să le reproşeze celor din tribune. Nole înţelege cât de important e pentru italieni să aibă un jucător de o asemenea valoare în circuit, astfel că este de părere că atmosfera creată a fost una justificată
"Știam că va fi așa. Juca un italian, s-a creat mare vâlvă în jurul lui după acest sezon, oamenii au multă încredere în el. E normal ca publicul să vrea să-l vadă câștigând. Nu e nimic de spus pe această temă. Cu toate acestea, sunt mândru de lupta pe care am reușit să o duc astăzi", a mai spus Nole.
Djokovic are o victorie şi o înfrângere după primele două partide de la Turneul Campionilor şi nu e deloc sigur de calificarea în semifinale. În principiu, un succes în minimum de seturi în ultimul meci, cu Hurkacz (polonezul va intra în competiţie în locul accidentatului Tsitsipas) ar trebui să fie suficientă, dar calculele calificării sunt foarte complicate.
Aşadar, Djokovic va reveni joi în arenă pentru disputa cu Hurkacz, în timp ce Sinner îl va întâlni pe Rune. Până atunci, ne mutăm atenţia pe duelurile de azi din Grupa Roşie. În direct pe Eurosport 2 şi în aplicaţia Eurosport, vom avea duelurile:
  • Carlos Alcaraz - Andrey Rublev (ora 15:30)
  • Daniil Medvedev - Alexander Zverev (ora 22:00)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo