Djokovic și-a confirmat prezența la ambele competiții din cuplajul programat de USTA la New York: Masters-ul Western & Southern Open (20-28 august, găzduit în mod tradițional de Cincinnati) și US Open (31 august - 13 septembrie).
"Sunt bucuros să anunț că voi juca în acest an la Western & Southern Open și la US Open. Nu este o decizie ușor de luat cu toate aceste obstacole și provocări existente, dar posibilitatea de a concura din nou mă încântă mult”, a transmis Djokovic.
De-a lungul carierei mele, am făcut unele dintre cele mai bune meciuri ale mele în complexul Billie Jean King. Știu că lucrurile vor fi foarte diferite anul acesta, cu toate protocoalele în vigoare. M-am antrenat din greu cu echipa mea și mi-am adus corpul în formă, pentru a putea să mă adaptez la noile condiții. Am făcut toate testele pentru a mă asigura că sunt sută la sută refăcut și sunt gata să revin pe teren, cu determinarea de a juca cel mai bun tenis al meu.| Novak Djokovic
Roland Garros
Irina Begu, fără voce la interviul de după meciul cu Jeanjean, la Roland Garros! Mesajul româncei
ACUM 2 MINUTE
Inițial, sârbul a criticat destul de vehement determinarea organizatorilor americani de a ține turneul de la US Open, fiind total împotriva măsurilor draconice de siguranță anunțate în primă instanță. Și asta deși Djokovic a fost primul jucător de top care a revenit pe teren, punând la cale circuitul demonstrativ Adria Tour, în țări ex-iugoslave, care s-a dovedit a fi un fiasco organizatoric și o veritabilă bombă de coronavirus. Între timp, organizatorii au făcut câteva concesii în ceea ce privește regulile, în principal mărind numărul de persoane ce pot însoți sportivii la New York și garantând faptul că starurile tenisului nu vor sta 14 zile în carantină în metropola americană, însă chiar și așa jucătorii vor avea de semnat un act prin care își asumă toate consecințele deplasării, inclusiv decesul. În același timp însă, deținătorul trofeului – Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios și Jo Wilfred Tsonga au luat decizia de a sări peste turneul american de Grand Slam, în timp ce Djokovic își îndulcea constant discursul.
În cele din urmă, Djokovic a confirmat ceea ce multă lume a intuit: va merge la New York, în căutarea celui de-al patrulea titlu la US Open (cu ajutorul căruia ar ajunge la egalitate cu Nadal), dar și a titlului de Mare Șlem cu numărul 18 (top 3-ul celor mai multe titluri de Grand Slam în prezent este Federer - 20, Nadal - 19 și Djokovic - 17).
Roger Federer va rata US Open-ul, dar și tot finalul de sezon 2020, din cauza problemelor de la genunchi. Rafael Nadal a anunțat că "își ascultă inima" și nu va merge la New York, sperând să joace în schimb la Roland Garros.
Tenis
Punctul de meci al Irinei Begu cu Leolia Jeanjean. Așa s-a calificat în optimi la Roland Garros
ACUM 9 MINUTE
Roland Garros
Begu, susținători de 5 stele la Roland Garros! Cine a încurajat-o din tribune la meciul cu Jeanjean
ACUM 32 MINUTE